Markkinakommentit

Tulosten parantuminen Euroopassa jäänyt Kreikan varjoon

Sijoittajien huomion pitäisi keskittyä nyt Euroopan makrotalouteen, toteaa BlackRockin sijoitusstrategi.

“Toisin kuin edellisvuosina, vuosi 2015 on tähän mennessä ollut Euroopassa tulosten paranemisen vuosi. Tuloskasvua ovat vauhdittaneet euron ja öljyn hinnan heikentyminen”, sanoo BlackRockin sijoitusstrategi Karim Chedid Mandatum Lifen artikkelissa.

Euroopan keskuspankin elvytys on parantanut pankkien antolainaustilastoja. Lisäksi tunnelma markkinoilla on vakaantumassa, ja sen pitäisi vahvistua edelleen poliittisten riskien väistyessä.

“Yritysten tuloskunnon parantuminen on jäänyt Kreikan tilanteen varjoon. Yritysten tulokset paranivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä keskimäärin yli 10 prosenttia. Analyytikkojen kasvuodotukset ovat vuoden aikana jatkuvasti vahvistuneet”, Chedid sanoo.

Lisäksi Kreikan tilanteen tartuntariski muihin euroalueen kriisimaihin on pienentynyt. “Euroalueen pankit ovat vähentäneet Kreikka-altistustaan ja Euroopan keskuspankki on tällä hetkellä elvytysohjelmansa myötä aiempaa aktiivisempi”, Chedid arvioi.

Euroopan keskuspankin elvyttävästä rahapolitiikasta hyötyvät Chedidin mukaan erityisesti pankit: “Euroopan pankit erottuvat edukseen, sillä niiden osakkeet ovat muiden suhdanneherkkien toimialojen – esimerkiksi autoteollisuuden, kuluttajahyödykkeiden tai IT-alan – osakkeita suhteellisesti halvempia. Niiden arvostus verrattuna muihin suhdanneherkkiin toimialoihin on historiallisen alhaalla. Ne ovat myös houkutteleva osinkolähde.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös