Markkinakommentit

Tulosten parantuminen Euroopassa jäänyt Kreikan varjoon

Sijoittajien huomion pitäisi keskittyä nyt Euroopan makrotalouteen, toteaa BlackRockin sijoitusstrategi.

”Toisin kuin edellisvuosina, vuosi 2015 on tähän mennessä ollut Euroopassa tulosten paranemisen vuosi. Tuloskasvua ovat vauhdittaneet euron ja öljyn hinnan heikentyminen”, sanoo BlackRockin sijoitusstrategi Karim Chedid Mandatum Lifen artikkelissa.

Euroopan keskuspankin elvytys on parantanut pankkien antolainaustilastoja. Lisäksi tunnelma markkinoilla on vakaantumassa, ja sen pitäisi vahvistua edelleen poliittisten riskien väistyessä.

”Yritysten tuloskunnon parantuminen on jäänyt Kreikan tilanteen varjoon. Yritysten tulokset paranivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä keskimäärin yli 10 prosenttia. Analyytikkojen kasvuodotukset ovat vuoden aikana jatkuvasti vahvistuneet”, Chedid sanoo.

Lisäksi Kreikan tilanteen tartuntariski muihin euroalueen kriisimaihin on pienentynyt. ”Euroalueen pankit ovat vähentäneet Kreikka-altistustaan ja Euroopan keskuspankki on tällä hetkellä elvytysohjelmansa myötä aiempaa aktiivisempi”, Chedid arvioi.

Euroopan keskuspankin elvyttävästä rahapolitiikasta hyötyvät Chedidin mukaan erityisesti pankit: ”Euroopan pankit erottuvat edukseen, sillä niiden osakkeet ovat muiden suhdanneherkkien toimialojen – esimerkiksi autoteollisuuden, kuluttajahyödykkeiden tai IT-alan – osakkeita suhteellisesti halvempia. Niiden arvostus verrattuna muihin suhdanneherkkiin toimialoihin on historiallisen alhaalla. Ne ovat myös houkutteleva osinkolähde.”

Kommentoi
Ylös
>