Sijoitusideat

Piileekö tämän tappiollisen yhtiön osakkeessa merkittävä nousupotentiaali?

Handelsbankenin mukaan Stockmannin osakkeessa on kosolti nousuvaraa.

Stockmannin valuuttakurssikorjattu liikevaihto väheni kolmannella vuosineljänneksellä kolme prosenttia vuoden takaisesta ja oli lähellä Handelsbankenin ja konsensuksen ennusteita.

Tulos jäi kuitenkin roimasti odotuksista. Tulos ilman kertaluonteisia eriä jäi 12,9 miljoonaa euroa tappiolle.

”Tavaratalot käsittävä Retail-liiketoiminta teki selvästi odotuksia suuremman tappion, mutta Lindexin tuotot ylittivät odotukset”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan. Venäjällä tappio oli hieman pankin suurempi.

Kauppaketju piti ennallaan 2015 ohjeistuksen ja odottaa liikevaihdon laskevan, mutta tuloksen ilman kertaluonteisia eriä paranevan viime vuodesta.

Handelsbankenilta riittää kuitenkin yhä uskoa Stockmanniin.

”Me pidämme Stockmannin strategiaa kuitenkin toimivana ja uskomme yhtiön olevan matkalla oikeaan suuntaan ja ennakoimme myös tavaratalojen tuottavuuden paranevan kannattamattomien myymälöiden sulkemisten ja toimitilojen myynnin myötä.”

Jos Stockmann onnistuu nostamaan Retail-divisioonan voitolle, on osakkeella Handelsbankenin mukaan merkittävä nousupotentiaali.

Pankin suositus Stockmannin osakkeelle on yhä ”Osta” ja tavoitehinta on 10 euroa.

Yhtiön pitkään jatkuneet vaikeudet ovat näkyneet luonnollisesti yhtiön markkina-arvossa. Finanssikriisiä ennen Stockmannin osakekurssi huiteli välissä yli 40 eurossa. Vuoden 2010 jälkeen osakekurssi on romahtanut alle seitsemän euron.

Talouden taantuma ja kivijalkakaupan haasteet kasvan verkkokaupan puristuksessa ovat rokottaneet Stockmannin myyntiä. Myös Venäjän taloustaantuma on lisännyt yhtiön vaikeuksia.

Stockmann-osakekurssi-102015

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös