Indikaattorit

Kuluttajien luottamus notkahti jälleen

Kuluttajien luottamusindikaattori laski helmikuussa selvästi tammikuusta.

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien luottamusindikaattori oli helmikuussa 7,7, kun se tammikuussa oli 8,2 ja joulukuussa 2,4.

Viime vuoden helmikuussa luottamusindikaattori sai arvon 10,6. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 11,6. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1. – 17. helmikuuta 1 223 Suomessa asuvaa henkilöä.

Lähde: Tilastokeskus.

Lähde: Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan näkemykset varsinkin työttömyyskehityksestä olivat synkät. Kuluttajien odotukset omasta taloudestaan pysyivät helmikuussa ennallaan ja vaisuina. Sen sijaan arviot omista säästämismahdollisuuksista paranivat ja olivat nyt hyvin valoisat.

Kuluttajista 13 prosenttia odotti helmikuussa, että työttömyys vähenee seuraavan vuoden aikana, ja 54 prosenttia arvioi työttömyyden lisääntyvän. Vastaavat osuudet olivat tammikuussa 15 ja 48 prosenttia ja vuosi sitten 16 ja 50 prosenttia.

Työllisistä 10 prosenttia uskoi helmikuussa työttömyyden uhan viime kuukausina vähentyneen omalla kohdallaan ja 21 prosenttia arvioi uhan kasvaneen. Työllisistä 27 prosenttia koki, ettei heillä ole lainkaan vaaraa joutua työttömäksi.

Kuluttajat arvioivat helmikuussa, että kuluttajahinnat nousevat 1,4 prosenttia seuraavien 12 kuukauden aikana. Inflaatio-odotuksen pitkän ajan keskiarvo on 2,2 prosenttia.

Helmikuussa 53 prosenttia kuluttajista piti ajankohtaa hyvänä säästämiselle. Kotitalouksista 67 prosentilla oli jäänyt rahaa säästöön ja peräti 82 prosenttia uskoi pystyvänsä säästämään seuraavan vuoden aikana.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös