Yritysuutiset

Nouseeko sähköautoyhtiö Tesla massavalmistajaksi uudella Model 3 -mallillaan?

Teslan osakkeeseen on ladattu kosolti odotuksia uuden Model 3 -sähköauton myyntiin.

Tesla-Model-3-sähköauto-042016

Teslan osakkeeseen on ladattu kosolti odotuksia uuden Model 3 -sähköauton myyntiin.

Kalifornialainen sähköautoyhtiö Tesla julkaisi tällä viikolla odotetun Model 3 -sähköauton, joka tuo tehokkaat sähköautot selvästi aiempaa alhaisempaan hintatasoon. Uuden mallin odotetaankin nostavan sähköautomarkkinat kokonaan uudelle tasolle, sillä Tesla pyrkii nyt todenteolla tuomaan sähköautot massamarkkinoille.

Model 3:n hinta on Yhdysvalloissa noin35 000 dollarista ilman verotukia ja yhdellä latauksella pääsee vähintään 346 kilometriä.

Uuden Teslan myynniltä on odotettu paljon mutta ennakkokysyntä on Nordean mukaan ollut jopa odotettua kovempaa. Toimitusjohtaja Elon Muskin mukaan autoja varattiin jo ensimmäisen 24 tunnin aikana peräti 115 000 kappaletta – ja tämä siis ennen kuin autoa oli edes esitelty.

”Vertailun vuoksi yhtiö toimitti viime vuonna reilut 50 000 autoa, ja itse asiassa tähän mennessä Model 3:sta tehtyjen ennakkovarausten määrä on suurempi kuin koko yhtiön historiassa toimittamien Teslojen määrä”, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan suurin yhtiöön liittyvä riski onkin, miten se pystyy laajentumaan todelliseksi massavalmistajaksi, missä keskeisessä roolissa on yhtiön rakentama maailman suurin akkutehdas.

Sijoittajan kannalta on oleellista tietenkin myös Teslan osakkeen nykyinen hinnoittelu. Kurssiin on jo ladattu melkoisesti odotuksia tuloskasvusta. Nordean mukaan osakkeen arvostus nojaa pitkälti juuri Model 3 -odotuksiin, sillä esimerkiksi kuluvan vuoden ennusteilla osakkeen P/E luku on 198.

Nordean analyytikkoyhteistyökumppani Standard & Poor’s leikkasi voimakkaasti nousseen Teslan osakkeen suosituksen viime viikolla kuitenkin tasolle myy tasolta pidä.

Kommentoi
Ylös
>