Oma talous

Kela: Vanhempainpäivärahaa sai ennätysmäärä isiä

vauva-isyysvapaa-vanhempainvapaa-052016

Viime vuonna vanhempainpäivärahaa sai 65 485 isää, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, kertoo Kela. Määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin.

Kelan tilastokatsauksen mukaan vuonna 2015 kasvoi erityisesti niiden isien määrä, jotka saivat isyysrahaa vanhempainrahakauden jälkeen. Vuonna 2015 heitä oli 27 492 kun edellisvuonna määrä oli 19 299.

Myös isille korvattujen vanhempainpäivärahapäivien osuus kaikista korvatuista päivistä kasvoi 8,3 prosentista 9,7 prosenttiin. Vanhempainpäiväraha on yhteinen nimitys etuuksille, joita ovat äitiysraha, erityisäitiysraha, isyysraha, vanhempainraha ja osittainen vanhempainraha.

Kelan mukaan isien määrän kasvuun vaikutti vuoden 2013 lakimuutos. Isyysvapaat on pidettävä viimeistään siihen mennessä, kun lapsi on 2 vuotta.  Koska isyysvapaan voi pitää aiempaa myöhemmin, yhä useampi isä voi saada etuuksia saman kalenterivuoden aikana.

vanhempain-vapaa-päiväraha-052016

Lähde: Kela.

Vuonna 2015 vanhempainpäivärahoja maksettiin paitsi vuonna 2015 myös vuosina 2014 ja 2013 syntyneistä lapsista. Toisaalta isät myös pitivät entistä enemmän vanhempainrahapäiviä: Vuonna 2013 syntyneiden lasten isille korvattiin kauden aikana keskimäärin 36 arkipäivää, kun vuonna 2012 syntyneiden lasten isille korvattiin keskimäärin 33 arkipäivää.

Isyysvapaa on enintään 54 arkipäivää eli noin 9 viikkoa. Isä voi pitää isyysvapaata enintään 18 arkipäivää samaan aikaan, kun äiti saa äitiys- tai vanhempainrahaa. Loput isyysvapaapäivät voi pitää sen jälkeen, kun vanhempainrahan saaminen on loppunut.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös