Osakeanalyysit

Inderes: Markkinat liioittelevat Stora Enson riskejä

Muutosstrategiaansa määrätietoisesti toteuttavan metsäyhtiö Stora Enson osakekurssi on ollut rajussa paineessa viime huhtikuun huippujen – jälkeen odotetusta tuloskehityksestä huolimatta.

Analyysitalo Inderesin mukaan metsäyhtiön tuloskehitys on ollut odotetun hyvää eikä markkinatilanteessakaan ole tapahtunut merkittäviä muutoksia heikompaan suuntaan.

Siksi osakkeen kurssilasku vaikuttaa liioitellulta. ”Mielestämme markkinat liioittelevat osakkeeseen liittyviä riskejä ja riskipreemio on leventynyt liian leveäksi”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalon mukaan Stora Enson investointitasot putoavat selvästi tänä vuonna, kun yhtiön muutosprosessin viimeiset suurinvestoinnit valmistuvat. ”Yhtiön tase on toimialan logiikka huomioiden kohtuullisessa kunnossa, joten velan lyhentämisen lisäksi Stora Enso pääsee allokoimaan vahvaa rahavirtaansa myös omistajilleen.”

Stora Enson osinko nousi jo vuonna 2015 ja Inderes ennustaa korotusten jatkuvan myös lähivuosina. ”Tämä on etenkin pitkäaikaisille osinkosijoittajille houkutteleva skenaario.”

Metsäyhtiön osakkeen arvostustaso on houkutteleva.

”Stora Enson ennusteidemme mukaiset P/E-luvut vuosille 2016 ja 2017 ovat 10x, kun taas lähivuosien osinkotuottojen ennustamme asettuvan noin 5-6 %:iin. Tulospohjaisesti osake on arvostettu omaa historiallista arvostustasoaan alemmas”, Inderes toteaa.

Myös suhteellisesti Stora Enso on hieman aliarvostettu, mitä Inderes ei pidä perusteltuna yhtiön tuoteportfolion muutos huomioiden.

”Näin ollen näemme kertoimissa selvää nousuvaraa riskisentimentin helpottaessa.” Inderesin tavoitehinta metsäyhtiön osakkeelle on 9,0 euroa ja suositus on Lisää. Yhtiö on yksi Inderesin TOP3-osakkeista.

Stora-Enso-osakekurssi-052016

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös