Oma talous

Prisma ja Lidl hintavertailussa – bloggaaja yllättyi tuloksesta

Yksinhuoltajan selviytymisopas -blogin ylläpitäjä teki ruoan ostoskassivertailun kahden kauppaketjun välillä.

Yksinhuoltajan selviytymisopas -blogin ylläpitäjä teki ruoan ostoskassivertailun kahden kauppaketjun välillä.

Bloggaaja teki vertailun hyvin vahvasti omien ostokäyttäytymistensä pohjalta, mutta mielestään mahdollisimman reilusti.

”Aluksi listasin ostoslistaan keinotekoisen, mutta mahdollisimman normaalin ostoskassin sisällön. Ostoslista koostuu nimenomaan niistä tuotteista, joita meidän perheessä syödään ja ostetaan, siksi siittää saattaa puuttua muille perheille oleellisia tuotteita”, bloggaaja kertoo.

Bloggaaja osti mahdollisimman paljon toisiaan vastaavat tuotteet sekä Prismasta että Lidlistä. Tuotteiden valinnassa hän käytti kriteerinä mahdollisuuksien mukaan saman valmistajan tuotteita, mahdollisimman samankokoisissa pakkauksissa olevia tuotteita sekä maultaan vastaavia tuotteita.

Vertailussa ei otettu mukaan S-ryhmän ostoksista saatavia bonuksia tai maksutapaetuja.

Vertailun mukaan Prismasta ostoskassin hinnaksi muodostui 27,34 euroa ja Lidlin ostoskassin hinnaksi 25,11 euroa. Lidlistä ostetun ostoskassin hinta oli siis 2,23 euroa eli 8,89 prosenttia halvempi.

Tulos oli yllätys.

”Olen tuloksesta vähintään yhtä häkeltynyt, ellen häkeltyneempikin kuin te. Olehan aina kailottanut teille, ja jokaiselle läheiselleni, miten Lidlissä säästää vähintään 30% jokaisella kauppareissulla”, bloggaaja kertoo.

Bloggaaja epäilee, että Lidlin edullisuus johtuu valikoiman suppeudesta. Bloggaaja huomauttaa lisäksi, että testissä tuotteita on vähän eikä läheskään jokaisesta tuoteryhmästä. ”Tuotteiden vaihto saattaisi heitellä summia reilusti puoleen jos toiseenkin.”

Katso ostoskassien tarkempi sisältö ja hintavertailu tästä.

Kommentoi
Ylös
>