Oma talous

Taksimatka halvemmalla – yritys kehitti loistavan sovelluksen

Suomalainen Start Up -yritys Vediafi kehitti nerokkaan mobiilisovelluksen, jonka avulla käyttäjä voi säästää taksikuluissa.

Suomalainen Start Up -yritys Vediafi kehitti nerokkaan mobiilisovelluksen, jonka avulla käyttäjä voi säästää taksikuluissa.

Suomalaisten kehittämä Vedia Taxi on Android:lla toimiva mobiilisovellus, joka auttaa löytämään sekä luomaan ryhmiä jotka matkustavat taksilla edullisemmin.

Sovellus osaa yhdistellä älykkäästi erilaisia reittejä optimoiden jokaisen matkustajan osaksi sopivaa kimppaa tarjoten näin nopeamman ja edullisemman matkan. Sovelluksen kautta matkan maksaminen on helppoa ja turvallista niin debit- kuin credit -maksukorteilla.

Sovellus toimii tällä hetkellä vain Android-käyttöjärjestelmässä, mutta iOS-sovellus on tulossa alkukesästä.

Mobiilisovellus yhdistää samaan suuntaan matkustavat ryhmät kimpoiksi jolloin kunkin matkustavan osuus maksusta pienenee. Sovellus jakaa tasan kunkin matkustajan osuuden matkasta sen perusteella kuinka paljon matkaa on tehty osana kimppaa. Voit myös tarvittaessa luoda oman kimpan kaveriporukan kesken ja hoitaa siten vaivattomasti maksun jakamisen matkaseurueen kesken.

Sovelluksella kimppaan osallistunut käyttäjä voi näin keskittyä matkantekoon ja halutessaan luoda uusia sosiaalisia kontakteja kimppojen myötä. Kaveriporukat matkaavat helpommin yhdessä, työryhmät hoitavat kerralla taksitilaukset ja yksittäiset käyttäjät säästävät rahaa tilanteissa jossa julkinen liikenne ei syystä tai toisesta ole vaihtoehto.

Yksi sovelluksen kehittäjistä, Lauri Lankinen toteaa Vantaan Sanomissa, ettei kyseessä ole kilpailija taksialalle, eikä se ole mikään Uber. Haluamme tarjota taksiyrittäjille lisää keikkoja, Lankinen toteaa.

Idea halventaa taksimatkan hintaa ja ratkaisee myös kiistan maksajasta. Sovellus veloittaa jokaiselta matkustajalta hänelle kuuluvan osuuden matkasta. ”Vapaamatkustajista ei näin ole pelkoa”, Lankinen vakuuttaa.

Suomen Taksiliittokin näyttää sovellukselle vihreää valoa. ”Tämä on loistava avaus, joka toivottavasti lähtee lentoon”, hehkuttaa Taksiliiton osastopäällikkö Jouni Mutanen.

”Ei pyörää tarvitse keksiä uudestaan. Meillä on Suomessa laadukas taksijärjestelmä, jota sovellus hyödyntää. Ei tänne tarvita Uberin kaltaista laitonta liikennettä, jonka halvempi hinta perustuu verojen välttelyyn.”

Kommentoi
Ylös
>