Oma talous

Yllätystulos kauppojen hintavertailussa – Lidl ei olekaan halvin

Prisma on onnistunut ohittamaan Lidlin hintavertailussa, Kuluttajaliiton toteuttama Kuluttajan kauppakassi -hintavertailu osoittaa.

Prisma on onnistunut ohittamaan Lidlin hintavertailussa, Kuluttajaliiton toteuttama Kuluttajan kauppakassi -hintavertailu osoittaa.

Kuluttajaliitto keräsi hintatiedot yhdeksän tuotteen kauppakassille Kuopiosta, Jyväskylästä ja Helsingistä. Mukaan valittiin 17 myymälää. Mukana vertailussa oli Citymarket, K-Supermarket, Prisma, S-market, Lidl ja Valintatalo/K-market. Hintatiedot kerättiin 24.–27.5.2016. Kuluttajaliiton vertailuun valittiin mukaan myös kaksi suurta kaupunkia Helsingin lisäksi.

Viime vuonna ainoastaan yksi vertailussa olleista Prisman myymälöistä ohitti Lidlin, nyt Prisman kaikki myymälät sijoittuivat kolmen kärkeen, kertoo Kuluttajaliitto tiedotteessaan.

Kaikista mukana olleista 17 myymälästä Prisma ja Lidl olivat edullisimpia, kalleimpia olivat puolestaan Valintatalot.

Prisman myymälät muodostivat kolmen kärjen ja Lidl seurasi toisella sijalla. Citymarketien hinnoissa oli enemmän hajontaa paikkakunnasta riippuen.

Edullisin yhdeksän peruselintarvikkeen kauppakassi löytyi jälleen Jyväskylän Prismasta (14,90€) ja kallein Helsingin Valintatalosta (28,19€). Ero kalleimman ja edullisimman kaupan välillä oli peräti 13,29 euroa mutta vuoteen 2015 verrattuna hintaero on kuitenkin supistunut yli kolme euroa (3,31€).

Viime vuoden tuloksiin verrattuna huomattavaa on, että kauppakassin hinta oli laskenut kaikissa vertailussa olleissa myymälöissä ketjusta riippumatta.

Kauppakassin sai mukaansa keskimäärin 2-3 euroa edullisemmin kuin vuosi sitten.

Vertailemalla kauppojen hintoja voi säästää suuriakin summia, korostaa Kuluttajaliiton talouden asiantuntija Paula Pessi. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mistä hankkii kotitalouden rutiiniostokset. Jos esimerkiksi maitolitran hintaero voi olla 0,44 euroa, halvemman liikkeen valinta paljon maitoa kuluttavalle taloudelle säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Lähtökohtaisesti marketissa tai Lidlissä asioiminen säästää lompakkoa, kun taas pienessä lähikaupassa piipahtaminen on kalliimpaa. Valitsemalla esimerkiksi Jyväskylässä Valintalon sijaan Prisman, voi samalla rahalla saada melkein kaksi kauppakassillista matkaan mukaan.

Tarkempaa tietoa hintavertailusta ja mm. kauppaketju-, tuote- ja kaupunkikohtaiset tulokset Kuluttajaliiton Internet-sivuilta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös