Markkinakommentit

Sijoittaja, seuraa näitä kuumia teemoja

Amerikkalainen Investing.com-sivusto listasi viisi tärkeää tapahtumaa ja teemaa, joita sijoittajien on syytä seurata tällä viikolla.

Alkavalla viikolla tapahtuu markkinoilla poikkeuksellisen paljon. Viime viikolla markkinat säikähtivät Yhdysvaltojen odotettua heikommasta työllisyysdatasta. Yksityisellä sektorilla työllisten määrä kasvoi toukokuussa vain 38 000, mikä on pienin lisäys lähes kuuteen vuoteen.

Markkinat vetivät heti johtopäätöksensä heikosta työllisyysdatasta. Odotukset Fedin koron nostosta laskivat reippaasti.

Markkinoilla seurataan nyt erityisen suurella mielenkiinnolla, millaista viestiä Fed tarjoilee tällä viikolla.

Tässä Investing.com-sivuston mainitsemat tämän viikon tärkeät tapahtumat ja teemat.

 

  1. Fed Korkopäätös

Sijoittajat odottavat kuumeisesti Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Janet Yellenin maanantain tiedotustilaisuutta, jossa hän julkistaa tietoja liittyen mahdollisista koronnostoista. Ennusteiden valossa sijoittajat uskovat siihen, että vielä kesäkuussa korkoja ei nostettaisi.

 

  1. Brexit

Kaksi viikkoa kansanäänestykseen eroaako Englanti Euroopan unionista. Epävarmuus päätöksen suhteen on vaikuttanut puntaan heikentäen kurssia noin prosentilla.

TNS pitämän kyselyn mukaan 43 prosenttia äänestäisi eron puolesta ja 41 prosenttia kansasta haluaisi pysyä Euroopan unionissa.

 

  1. Dollarin vahvistuminen

Huonot uutiset liittyen Yhdysvaltain työttömyyslukemiin ovat vaikuttaneet dollarin arvoon. Dollarin indeksiarvo on kohonnut kolmen viikon heikentymisen jälkeen +0.25 prosenttia tasolle 94.14.

 

  1. Brent öljy nousi yli 50 dollarin tasolle

Brent öljyn futuurit ovat nousussa liittyen Nigeriassa tapahtuneeseen välikohtaukseen, joka on vaikuttanut öljyn tarjontaan. Ryhmä nimeltä The Niger Delta Avengers on ottanut vastuun kolmesta viikonloppuna tehdystä iskusta.

 

  1. Kulta ja kupari ovat nousussa

Kulta ja kupari ovat nousussa johtuen pettymyksistä liittyen Yhdysvaltain työttömyystilastoihin. Työllisyystilastojen perusteella sijoittajat uskovat siihen, että korot eivät tule nousemaan vielä kesäkuussa.

Kulta nousi huippuihinsa sitten toukokuun 23 päivän $1251,30 ja kuparin futuurit nousivat parhaimmillaan tasolle 2.144$, jota ei ole nähty sitten toukokuun 9 päivän.

Lähde: Investing.com

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös