Markkinakommentit

Sijoitusjohtaja: Brexit ei johda laskumarkkinoihin

Iso-Britannian EU-äänestystulos tarjoaa myös mahdollisuuksia vatsahappoja sietäville sijoittamille.

Brexitin johdosta markkinoilla seuraa todennäköisesti 1-2 kk suvantovaihe, arvioi Taalerin sijoitustoimintojen johtaja Samu Lang. Brexit näkyy myös makrotalouden muuttujissa luottamuskanavan kautta.

Brexit-prosessi tulee olemaan pitkä ja se lisää epävarmuutta myös euroalueella.

”Äänestystulos edellyttää parlamentin hyväksynnän ja tämän jälkeen uudet neuvottelutavoitteet EU:n kanssa pitää sopia pikavauhtia. EU-jäsenyyden kannattajilla on kuitenkin parlamentissa laaja enemmistö ja täysi valta päättää mitä äänestystuloksen kanssa tehdään”, Lang toteaa.

Langin mukaan äänestystuloksen vastaisesti tuskin toimitaan, mutta poliittinen kädenvääntö alkaa välittömästi.

Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. ”Toisaalta keskuspankkien rahapolitiikka ei tule ainakaan kiristymään ja EKP:lta voi hyvin olla luvassa uusia toimia jo tulevan viikonlopun aikana”, Lang ennustaa.

Keventyvä rahapolitiikka, ylimyyty markkinatilanne ja maailmantalouden kasvunäkymien kohentuminen tukee riskisijoitusten kehitystä, sijoitusjohtaja uskoo. ”Emme usko Brexitin aloittavan uutta laskumarkkinaa, mutta hermoilu jatkuu lyhyellä aikavälillä”.

Langin mukaan euroalueen ja brittien osakemarkkinat jäävät euromääräisesti todennäköisesti jälkeen Yhdysvalloista, Aasiasta ja kehittyvistä markkinoista. Lisäksi jalometallit kallistuvat ja korot eivät ainakaan nouse.

”Opportunistinen sijoittaja voi ruveta ostamaan riskillisiä korkosijoituksia euroalueelta keskuspankkien tarjoaman suojan myötä”, Lang neuvoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös