Indikaattorit

Euroalueen kasvunäkymät hiipuvat

Uusin Euroalueen ostopäällikköindeksi PMI kertoo heikkenemisen merkkejä talousalueen kasvussa.

PMI:n lukema ei ollut niin heikko kuin mitä esimerkiksi Reuters oli odottanut ekonomisteille tehtyjen kyselyjen perusteella. Silti kasvun hiipuminen tulee aiheuttamaan lisää harmaita hiuksia euroalueen päättäjille, sillä keskuspankki on tehnyt hartiavoimin töitä euroalueen kasvun kiihdyttämiseksi ennätyksellisen keveän rahapolitiikan voimin.

Markit-yhtiön laatima ostopäällikköindeksi laski pistelukuun 52,9 kesäkuun 53,1 pisteestä. Reutersin haastattelemat ekonomistit olivat odottaneet pistelukua 52,5. Brexitin negatiivinen vaikutus näyttää siis jäävän pelättyä pienemmäksi.

Indeksi kertoo talouden kasvusta, mikäli pisteluku on yli 50. Euroalue siis edelleen kasvaa, mutta aiempaa hitaammin.

Kasvu oli vahvaa Saksassa ja Ranskassa mutta kokonaisuutena kasvu oli euroalueella heikkoa. Iso-Britannia näyttää uusimpien PMI-lukujen perusteella olevan ajautumassa taantumaan Brexitin vuoksi.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös