Makrotalous

Mikä saisi korkotason nousuun?

Varainhoitaja Standard Life Investments arvioi pitkän aikavälin korkojen kehitystä huolestuttavien rakenteellisten trendien valossa, joita Ison-Britannian EU-kansanäänestyksen tulos vahvisti entisestään.

Heinäkuun Global Outlook -katsauksessa yhtiön pääekonomisti Jeremy Lawson toivoo hallitusten ryhtyvän finanssipoliittisiin toimiin ja rakenneuudistuksiin sekä keventävän rahapolitiikkaansa entisestään, jotta globaalin talouden kasvu, inflaatio ja korkotaso saadaan nousuun.

“Kevennetty rahapolitiikka on onnistunut rajoittamaan finanssimarkkinoihin kohdistuvaa painetta. Se ei kuitenkaan ole riittänyt lisäämään yksityisiä sijoituksia tai innostamaan hallituksia investoimaan laajempiin infrastruktuuriprojekteihin”, Lawson sanoo.

Standard Life Investmentsin näkemyksen mukaan sijoittajat eivät ole vielä vakuuttuneet siitä, että globaali kasvu ja inflaatio nousisivat merkittävästi tai että markkinoiden riippuvaisuus matalista koroista olisi vähentynyt.

“Maailmassa tarvitaan koordinoitua raha- ja finanssipolitiikan höllentämistä sekä laajoja rakenneuudistuksia, jotka tähtäävät tuottavuuden kasvun nostamiseen takaisin normaalitasolle. Ekonomistit ovat jo pitkään suositelleet näitä keinoja, mutta hallitukset eivät ole vielä kuulleet heidän viestiään. Me voimme vain toivoa, että globaali kasvu ei ehdi hidastua paljoa enempää ennen kuin poliittiset paineet pakottavat päättäjät kuuntelemaan”, Lawson toteaa.

Lähde: Cocomms Oy.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös