Rahastotietoa

BlackRockilta globaali joukkolainarahasto korkosijoitusten hajauttamiseen

Rahastojätti BlackRock on tuonut markkinoille korkorahaston, joka sijoittaa maailmanlaajuisiin makrostrategioihin.

Rahasto keskittyy alueisiin, joilla korkotaso on houkutteleva, ja markkinoihin, joita tuetaan rahapolitiikan keinoin.

BlackRock Global Funds (BGF) Strategic Global Bond -rahasto on aktiivisesti hallinnoitu, eri valuuttoja käyttävä globaali joukkolainarahasto. Sen tavoitteena on saavuttaa markkinoita parempaa tuottoa (alfa) sijoittamalla maailmanlaajuisesti korkotuotteisiin makrotalousperusteisesti mukaan lukien korot ja valuutat kehittyvillä ja kehittyneillä markkinoilla.

Sijoituskohteet arvioidaan räätälöidyn vertailukohdan mukaan, johon sisältyy 80 prosenttia Barclays Global Aggregate -indeksiä ja 20 prosenttia kehittyvien markkiinoiden sijoituksia.

Rahastoa hallinnoiva viisihenkinen tiimi käyttää kattavaa riskienhallintajärjestelmää, joka arvioi 4000:ää eri riskitekijää.

”Joukkolainoihin maailmanlaajuisesti sijoittavat kohtaavat suurempia haasteita kuin koskaan aiemmin. Erittäin joustava rahapolitiikka on tukenut keinotekoisesti joukkolainamarkkinoita ja korkealaatuisten joukkolainojen tuotot ovat jatkaneet laskuaan. Markkinoilla on kuitenkin mahdollisuuksia aktiivisille salkunhoitajille”, sanoo Scott Thiel, Deputy CIO Fixed Income.

”Perustimme tämän rahaston vastataksemme sijoittajien kysyntään. He haluavat hyödyntää maailmanlaajuisesti likvidejä makrostrategioita, jotka hyödyntävät eri markkinoiden välisiä poikkeamia.”

Rahasto on viides BlackRockin lippulaivarahastoihin kuuluvassa Global Bond -sarjassa, johon kuuluvat BGF Fixed Income Global Opportunities-, BGF World Bond-, BGF Global Corporate Bond- ja BSF Global Absolute Return Bond -rahastot. Rahastojen hallinnoitujen varojen arvo on yhteensä yli 40 miljardia dollaria.

BlackRock hallinnoi globaalien asiakkaidensa puolesta yli 1,4 biljoonan dollarin arvoisia aktiivisia ja indeksikorkorahastoja.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös