Osakeanalyysit

Nordea: Verkkokauppa.com on edelleen houkutteleva osake

Koveneva kilpailu on laskenut verkkokauppayhtiön osakkeen markkina-arvoa.

Kuva: Verkkokauppa.com

Kuva: Verkkokauppa.com

Koveneva kilpailu on laskenut verkkokauppayhtiön osakkeen markkina-arvoa.

Helsingin pörssin vähittäiskauppasektorin viime vuosien valopilkun Verkkokauppa.comin osake valahti kevään jälkeen selvään laskuun. Huippunoteerauksista verkkokauppiaan osake painui yli 20 prosenttia, eikä ole juuri sieltä vironnut.

Kurssilaskun taustalla on kilpailijaketju Powerin vyöryminen kodinelektroniikkamarkkinoille aggressiivisin avajaistarjouksin, Nordea arvioi markkinakommenteissaan.

Myös yhtiön tulospettymys toisella vuosineljänneksellä on painanut markkina-arvoa. Nordean mukaan taustalla oli kiristyneen kilpailutilanteen ohella tukkumyynnin pieneneminen.

Nordea kävi tällä viikolla tapaamassa Verkkokauppa.comin johtoa, ja pankin mukaan vaikuttaa siltä, ettei Power kevään alkurytinän jälkeen ole ainakaan lisännyt hintapainetta. ”Nettikävijöiden suhteen Power on jäänyt varsin matalalle tasolle kevään lyhyen piikin jälkeen, joten Verkkokauppa.comin marginaalipaine on tuskin ainakaan merkittävästi pahentunut edellisneljänneksen tilanteesta.”, Nordea toteaa.

”Uudemmista tuoteryhmistä yhtiö nosti pettymykseksi rautakaupan, jossa verkkokauppakonsepti ei ole toiminut toivotulla tavalla. Sen sijaan Apuraha-kuluttajarahoitus -konseptin kehitykseen yhtiö oli erittäin tyytyväinen.”

Kokonaisuudessaan Nordea näkee Verkkokauppa.comin osakkeen kurssilaskun jälkeen jo pidemmällä horisontilla aiempaa kiinnostavammalta. ”Verkkokauppa.comin osakkeen tavoitehinta on 7,10 euroa. Eilen osake päätyi 0,2 %:n laskussa 6,19 euroon. Yhtiö julkaisee Q2-lukunsa 21. lokakuuta.”

Kotimaisista vähittäiskauppiaista Nordean suosikkiosake on kuitenkin tällä hetkellä halpakauppaketju Tokmanni.

”Kannattavasti kasvava Tokmanni tarjoaa kuluttajasektorin kotimaisittain korkeinta osinkotuottoa ja odotamme yhtiön vaihtavan laajentumisessaan isommalle vaihteelle Anttilan konkurssin myötä vapautuvien tilojen avulla. Suositus Tokmannin osakkeelle on osta tavoitehinnalla 9,10 euroa”, Nordea toteaa.

verkkokauppa-com-osakekurssi-092016

Kommentoi
Ylös
>