Osakeanalyysit

Ericsson vaikeuksissa, miten käy Nokian?

Kuva: Nokia Oyj

Kuva: Nokia Oyj

Kilpailijan tulosyllätys heittää varjon myös Nokian näkymien ylle.

Ruotsalaisjätti Ericsson varoitti keskiviikkona kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa jäävän yhtiön omista odotuksista selvästi. Alkuvuoden vaikeat markkinaolosuhteet ovat jatkuneet myös kolmannella neljänneksellä, ja jopa voimistuneet. Yhtiö uskoo heikkouden jatkuvan lähineljänneksinä.

Ericssonin tulosvaroitus heittää varjon myös Nokian ylle, arvioi Nordea markkinakommenteissaan. Ericssonin heikkous on peräisin verkkoliiketoiminnoista, jotka ovat myös Nokialle hyvin tärkeät. Nokian kurssi lähtikin rajuun laskuun heti Ericssonin ilmoituksen jälkeen.

nokia-osakekurssi-102016

Nordea uskoo kuitenkin Ericssonin ongelmien olevan osittain yhtiökohtaisia, varsinkin kannattavuuden suhteen. Ericssonilla on tunnetusti sisäisiä vaikeuksia, joiden seurauksena yhtiö irtisanoi toimitusjohtajansa hiljattain, Nordea toteaa.

Nokian markkinaheikkoutta vastaan kamppailua edesauttavat Nordean mukaan kuitenkin Alcatel-oston myötä laajentunut tuotepaletti, sekä kaupasta odotettavat synergiahyödyt.

Koska toimiajan vaikea markkinatilanne koskettaa myös Nokiaa, kohdistuu Nokian lähineljänneksien ennusteisiin kuitenkin selvää laskupainetta, Nordea uskoo.

Nordean liikevaihtoennusteet Nokialle ovat olleet ennestäänkin alle analyytikoiden konsensusennusteen. Pankin kotimaisessa mallisalkussa Nokian paino on 10 prosenttia, eli se on neutraalipainossa suhteessa indeksiin.

Hieman synkempää kuvaa Nokian näkymistä maalailee Evli.

”Nokian pääkilpailijan Ericssonin tulosvaroitus indikoi vaikeammasta markkinatilanteesta mitä olemme olettaneet ennusteisiimme. Uskomme. että haastava kysyntätilanne tulee iskemään volyymeiden lisäksi hinnoittelun kautta kannattavuuteen”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Nokia ei ole yhtä altis mobiilin heikkoudelle kuin Ericsson, mutta siitä huolimatta Evli laski tulosennusteita niin loppuvuodelle kuin vuodelle 2017.

Evlin mukaan Alcatel-Lucent integraatio on tärkein tekijä Nokian sijoittajatarinassa, mutta verkkolaitemarkkinoiden heikkous tulee painamaan kannattavuutta, ja mahdollisia synergiasäästöjen toteutumista on haastavampi näyttää markkinoille.

Evli laski Nokian suosituksen tasolle Vähennä aiemmasta Lisää-tasosta. Tavoitehinnan Evli laski 5,3 eurosta 4,7 euroon.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös