Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Aika karsia kehittyvien markkinoiden osakkeita

Maailmantalouden kasvaneiden riskien vuoksi nyt on syytä pienentää painoa kehittyvillä markkinoilla, arvioi varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management.

“Koska tulevina kuukausina odotettavissa on pudotuksia politiikassa ja markkinoilla, olemme päättäneet vaihtaa kehittyvien markkinoiden painon ylipainosta neutraaliksi”, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

“Olemme myös vähentäneet painoa globaaleissa osakkeissa, mutta pitäneet ylipainon japanilaisissa osakkeissa. Pidämme edelleen Yhdysvaltain valtionlainoista enemmän kuin euroalueen lainoista, ja olemme ottaneet negatiivisen kannan eurooppalaisiin lainoihin.”

Maailmantalouden riskit kasvussa

Vaikka maailman makrotalouden olosuhteet pysyvät suotuisina, on järkevää vähentää painoa kehittyvien markkinoiden osakkeissa, sillä ne ovat alttiita maailmantalouden kasvun riskeille ja ne ovat olleet vahvoja viime aikoina. Vuoden alussa kehittyvien markkinoiden osakkeet olivat melkein yhtä halpoja kuin vuoden 1998 Aasian-kriisin aikaan, mutta nyt ovat arvostukseltaan vain hitusen jäljessä kehittyneiden markkinoiden osakkeista.

“Muuttunut kantamme heijastaa myös sitä, että epäilemme jossain määrin Kiinan talouslukuja. Ne ovat ylittäneet odotukset kesän aikana, kun valtion finanssipoliittinen elvytys sai asuntomarkkinat räjähdysmäiseen nousuun. Emme ole lainkaan varmoja, että Kiinan hallitus painaa kaasua edelleen. Se on nimittäin tietoinen siitä, että aikalisä oli pitkälti lainavetoista. Uskomme vuoden toisella puoliskolla elvytystä vähennettävän.”

Pictet pitää ylipainon Isossa-Britanniassa, koska sen talous osoittaa edelleen yllättävää kestävyyttä Brexit-äänestyksen jälkimainingeissa. Hallituksen syksyn talousarvio voi kuitenkin nostaa esiin huolia tulevasta vuodesta.

Euroalueen osakkeista paino pysyy neutraalina. Euroopan pankkikriisi on erityisesti huolenaiheena. Pahasti velkaantunut italialainen Monti Dei Paschi -pankki sai väliaikaisen ratkaisun ongelmiinsa, mutta heti tämän jälkeen huomio kohdistui Deutsche Bankin vakavaraisuuteen. Valtion pelastussuunnitelman vakaa kieltäminen ei ole täysin uskottavaa.

Pictet suhtautuu edelleen myönteisesti japanilaisiin osakkeisiin. Vaikka Japanin keskuspankki voi päätyä tiukentamaan likviditeettiä jossain vaiheessa, muut perustekijät pysyvät kannustavina.

Sektoreista terveydenhuolto on nostettu ylipainoon syklisten sijoitusten vähentämiseksi hieman salkussa. Se on myös selvästi varautumista Trumpin voittoon Yhdysvaltain presidentin vaaleissa. Sektori on myös ollut joitakin kuukausia epäsuosiossa, koska Clintonin kantaa lääkeyhtiöiden hinnoitteluun pidetään melko aggressiivisena.

“Yhdysvaltain keskuspankki aikoo nähtävästi nostaa korkoja joulukuussa, ja Euroopan keskuspankki pitää edelleen rahapolitiikkaansa keveänä. Siksi Euroopan korkomarkkinoiden voisi luulla tarjoavan houkuttelevampia sijoitusmahdollisuuksia kuin Yhdysvaltojen, mutta mielestämme asia on päinvastoin.”

Kulta ylipainoon

Tuottoero Yhdysvaltain 10 vuoden valtionlainojen ja Saksan valtionlainojen välillä on ristiriidassa taloudellisen todellisuuden kanssa. Eurooppa ei ainoastaan kasva Yhdysvaltoja nopeammin, vaan sijoittajat aliarvioivat myös riskiä EKP:n joukkolainojen osto-ohjelman kaventamista joskus ensi vuonna. Yhä tiukemmaksi käyvä kisa Yhdysvaltain presidentin vaaleissa vahvistaa Pictet’n näkemystä. Mitä epävarmempi vaalien tulos on, sitä vahvemmin sijoittajat suosivat defensiivisiä sijoituskohteita.

Kehittyvien markkinoiden joukkolainat ja valuutat ovat todennäköisesti volatiilisia ennen Yhdysvaltain vaaleja ja voivat laskea jonkin verran. Pictet on siksi päättänyt pitää niissä neutraalin painon.

Päätös painottaa sijoituksia entistä enemmän defensiivisiin kohteisiin on saanut Pictet’n nostamaan Japanin jenin neutraaliksi, sillä valuutta yleensä pitää hyvin pintansa poliittisen ja taloudellisen epävarmuuden aikoina. Lisäksi Japanin keskuspankin osto-ohjelman tosiasiallinen leikkaaminen todennäköisesti tukee jeniä lyhyellä aikavälillä.

“Pidämme myös ylipainon kullassa poliittisten riskien kasvun takia.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös