Sijoitusideat

Monialayhtiö Aspo nousi osto-osakkeeksi

Monialayhtiö Aspo osakekurssi

Nordea Markets nosti myös Aspon osakkeen tavoitehintaa tuntuvasti.

Aspo on koko Helsingin pörssin eniten Venäjän markkinoista riippuvaisia yhtiöitä, Nordea toteaa markkinakommenteissaan. Jopa 30 prosenttia yhtiön liikevaihdosta kertyy entisen Neuvostoliiton alueelta.

”Niinpä viimeaikainen ruplan vahvistuminen on yhtiön kannalta positiivista”, pankki toteaa. Heikoimmillaan eurolla sai yli 80 ruplaa, nyt rupla on vahvistunut niin, että vaihtokurssi on noin 63.

Euro rupla valuuttakurssi valuutat

Myönteistä on pankin mukaan myös rahtihintojen elpyminen, mikä tukee Aspon ESL Shipping -rahtilaivavarustamoliiketoimintaa.”

Analyysipäivityksessä Nordea nosti Aspon ensi vuoden liikevaihtoennusteita neljällä prosentilla. Pankin ensi vuoden tulosennusteilla laskettuna Aspon P/E-luvuksi tulee 13 ja EV/EBITDA-kertoimeksi 9,6.

Monialayhtiö on myös Helsingin pörssin avokätisimpiä osingonmaksajia.

”Ensi keväänä Aspon odotetaan maksavan viime vuoden tapaan 0,41 euron osakekohtaisen osingon, mikä nykykurssilla tarkoittaa noin 5 %:n osinkotuottoa. Osakkeeseen liittyvä optio on myös yhtiön monialarakenteen purkaminen, minkä uskoisimme vapauttavan arvoa.

Nordea Markets nosti Aspon suosituksen tasolle osta, kun Nordea Marketsin vanha suositus oli pidä. Samalla pankki korotti Aspon osakkeen tavoitehinnan 8,70 euroon aiemmasta 7,20 eurosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös