Markkinakommentit

Riskiset yrityslainat tuottaneet hyvin, jatkossa vaikeampaa

PIMCO High Yield corporate bond yrityslainat

Korkosijoittajan kannattaa nyt välttää liiallista korkoriskiä, neuvoo Taalerin korkosijoitusjohtaja.

Korkosijoittajan vuosi 2016 ja nyt nähty vuodenalku ovat tarjonneet yllättävän hyviä toteutuneita tuottoja, toteaa korkosijoitusjohtaja Heikki Hystedt Taalerin markkinakatsauksessa.

”Yhdysvaltalaisissa high yield -lainoissa tapahtunut riskitason lasku on tarkoittanut euromääräisesti jopa yli +20 %:n toteutunutta tuottoa reilussa vuodessa”, Nystedt toteaa.

Korkosijoitusjohtajan mukaan korkoluokista ja joukkolainoista ovat pärjänneet etenkin ne, joiden tuottovaateet hinnoittelivat vuoden 2016 alussa korostuneesti kohonnutta maksuhäiriöriskiä. ”Esimerkki tällaisesta on yhdysvaltalaiset high yield -lainat, jotka tarjosivat vuosi sitten juoksevasti jopa 10 %:n tuottoa.”

Maailmanlaajuista lamaa ei tullut, eikä velkaisten liuskeöljy- ja -kaasuyhtiöiden maksuhäiriöiden määrät ole nousseet pelätylle tasolle. Tuottovaateet ovat kuitenkin laskeneet terävästi. Tällä hetkellä tuotto on vajaassa kuudessa prosentissa.

Jatkossa korkosijoittaja ei voi kuitenkaan odottaa vastaavia tuottoja riskillisemmistä lainoista.

Nystedtin mukaan riskilisät ovat laskeneet nimittäin tasoille, joilta suunta on mieluummin vaakasuoraan tai ylös. ”Tästä syystä tuotonlähteenä tulee jatkossa olemaan ennen kaikkea lainoista saatavat kuponkikorot, eikä niinkään riskilisäkehitys. Saatavat kupongit tarjoavat lisäksi osittaisen suojan nousevaa korkotasoa vastaan.”

Taalerin näkemyksen mukaan korkomarkkinoilla kannattaa edelleen luottaa yrityskohtaiseen luottoriskiin ja välttää liiallista korkoriskiä. ”Yrityskohtaista luottoriskiä otettaessa sijoittajan kannattaa kuitenkin ehdottomasti huomioida riittävä hajautus”, Nystedt opastaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös