Kasvuosakkeet

Tilitoimistoyhtiö Talenomilla on vahvat kasvuajurit

Inderes toistaa Talenomille ostasuosituksen ja nostaa tavoitehintamme 10,0 euroon aiemmasta 8,0 eurosta vahvan tilinpäätöksen jälkeen.

Talenom todisti viime vuonna kirjanpidon tuotantolinjan toimivuuden ja sen tuoman tehokkuusparannuksen, Inderes toteaa aamukatsauksessaan. Samalla käyttökate nousi 55 prosenttiin ja kassavirta kääntyi positiiviseksi myös merkittävien investointien jälkeen.

Talenom ohjeisti liikevaihdon kasvun jatkuvan vuonna 2017 samalla tasolla kuin vuonna 2016, eli 12 prosentissa ja käyttökateprosentin parantuvan hieman edelliseen vuoteen verrattuna (2016: 20,5 %). Tämä vahvistaa Inderesin mukaan odotukset liiketoimintamallin skaalautuvuudesta.

Talenomin pitkän aikavälin ajurit ovat vahvat.

“Yhtiö kuuluu tilitoimistoalan edelläkävijöihin ja arvioimme yhtiön kuuluvan murroksen voittajiin Suomen fragmentoituneella ja konsolidoituvalla tilitoimistoalalla. Talenomin skaalaedut, palvelukeskusmalli, oma sähköinen taloushallinnon järjestelmä, automaation tuoma sisäinen tehokkuus sekä laaja-alaiset asiantuntijapalvelut antavat mielestämme sille selkeän kilpailuedun”, Inderes kiteyttää.

Lisäksi uusi strategia avaa yhtiölle uusia merkittäviä kasvumahdollisuuksia.

Inderesin mukaan Talenom pyrkii tarjoamaan asiakkailleen palveluita, joilla suuren asiakasryhmän ostovoima yhdistämällä voidaan pk-yrityksille tarjota aikaisemmin suuryrityksille kuuluneita skaalaetuja. “Näemme uusissa palveluissa merkittäviä kasvumahdollisuuksia lähivuosien aikana, mutta ennusteissamme näitä on huomioitu erittäin vähän. Odotamme edelleen yhtiöltä lisänäyttöjä strategian toimivuudesta ja tulosvaikutuksesta.”

Osakkeen arvostustaso on Inderesin mukaan edelleen houkutteleva huomioiden yhtiön vahva tuloskasvunäkymä.

“Vuoden 2017 ennusteilla P/E on noin 16x, EV/EBITDA noin 8x ja osinkotuotto noin 3,1 %. Yhtiö on vahvassa asemassa kasvavalla, mutta hyvin defensiivisellä toimialalla. Odotamme yhtiön tuloskasvun ylittävän lähivuosina 15 %:iin, mikä muodostuu noin 12 %:n liikevaihdon kasvusta ja kannattavuuden paranemisesta skaalautuvuuden ansiosta.”

Lähivuosina myös kasvupanostukset tulevat kuitenkin olemaan korkeita, mikä painaa marginaaleja.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös