Arvo-osakkeet

Norjalainen öljynjalostuksen palveluyhtiö Petroleum Geo-Services on Nordean osakesuosikki

Nordean pohjoismaisesta mallisalkusta löytyvä öljyntuottajia palveleva Petroleum Geo‐Services on arvostustasoltaan houkuttelevasti hinnoiteltu norjalaisosake.

Yhtiö julkaisi eilen aamulla tuloksensa ja tulos otettiin markkinoilla positiivisesti vastaan. Yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto ja ‐tulos olivat tiedossa tulosvaroituksen jälkeen, Nordea toteaa aamukatsauksesasan.

“Raportoitu käyttökate 30 miljoonaa dollaria ei sisältänyt yllätyksiä. Vuoden takaiseen verrattuna tulosta painoivat ennusteita alhaisemmat tuotot erityisesti multiclient ‐liiketoimintayksiköstä, joka perinteisesti on yksittäisten neljännesten osalta heiluva ja vaikeasti ennustettava. Käyttökatteen osalta vuoden ensimmäinen neljännes edustaa murto‐osaa koko vuoden tuloksesta”, pankki toteaa.

Norjalaisyhtiön johdon kommentit parantuneesta hinnoittelusta ja näkyvyydestä vahvasti kasvaneen tilauskannan myötä antavat tukea loppuvuoden tuloksenteolle. Nordean mukaan PGS:n tilauskanta kasvoi neljänneksen aikana 60 prosenttia ja on korkeimmalla tasolla kahteen vuoteen.

Odotuksia heikommasta tuloskunnosta huolimatta Nordealla riittää uskoa norjalaisyhtiöön.

“Huolimatta odotuksia heikommasta ensimmäisen neljänneksen tuloksesta näemme PGS:n riskin ja tuottomahdollisuuksien suhteen houkuttelevana ja näemme osakkeessa merkittävää nousupotenti‐ aalia tilauskirjan vahvan kasvun myötä. PGS on toimialan teknolo‐ gia‐ ja kustannusjohtaja, jonka arvostus (Price to Book 0,6 x) on houkutteleva. Nordea Marketsin suositus osakkeelle on edelleen osta ja tavoitehinta 40 Norjan kruunua.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös