Markkinakommentit

Jenkkiosakkeet lyövät odotuksia

Amerikkalaisilla pörssiyhtiöillä menee nyt odotettuakin paremmin.

Factsetin mukaan 57 prosenttia S&P 500 -osakeindeksin yhtiöistä on raportoinut toisen kvartaalin tuloksensa.

Näistä tuloksensa raportoineista yhtiöistä enemmistö on lyönyt analyytikoiden konsensusennusteet tuloksissaan. Yli 73 prosenttia yhtiöistä julkaisi odotuksia korkeamman osakekohtaisen tuloksen. Lukema on korkeampi kuin viiden vuoden keskiarvo. Keskimäärin tulosylitys on ollut toisella kvartaalilla 6,4 prosenttia.

Myös myynnissä jenkkiosakkeet ovat ylittäneet odotukset. Yli 73 prosenttia yhtiöistä raportoi odotuksia korkeamman toisen kvartaalin myynnin. Myynnissä odotukset ylittävien yritysten määrä on ennätyksellisen korkea, Factset toteaa.

Kaiken kaikkiaan ennustettu tuloskasvu toisella kvartaalilla on 7,1 prosenttia ja myynnin kasvu 5,2 prosenttia. Niiden yhtiöiden osalta, jotka eivät vielä ole raportoineet toista kvartaalia, Factset on käyttänyt laskennassa ennustettua tulosta. Toimialoista eniten tuloskasvua ovat raportoineet energiasektori, informaatioteknologia ja rahoitussektori.

Huolimatta suotuisasta tuloskehityksestä on S&P 500 -yhtiöiden arvostustaso noussut. Factsetin mukaan 12 kuukauden tulosennusteilla laskettu P/E-kerroin on nyt 17,7x, mikä on yli viiden ja 10 vuoden keskiarvon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös