Markkinakommentit

Handelsbanken: Osakkeet ylipainossa, korkosijoitukset alipainossa

Handelsbankenin allokaatiotiimin riskinäkemys osakemarkkinoista on tällä hetkellä positiivinen ja osakkeet ovat siksi varainhoidon allokaatiossa ylipainossa.

Talouden kasvu on hyvää eikä inflaatio ole lähtenyt edelleenkään kiihtymään keskuspankkien toivomalla tavalla, mikä pitää politiikan yhä elvyttävänä, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

EKP:lla on yhä varaa jatkaa kevyellä linjalla ja Fed voi kiristää omaa politiikkaansa hitaasti, koska inflaatiovauhti on jäänyt vaatimattomaksi. Lisäksi talouskasvu ja yritysten tulokset ovat yllättäneet globaalisti positiivisesti. Myös osakkeiden arvostustasot ovat yhä houkuttelevia suhteessa korkosijoituksiin, Handelsbanken toteaa.

Tosin pientä varovaisuutta pankin näkemyksessä on siksi, ettei positiivisia talousuutisia oteta vastaan enää niin myönteisesti kuin aiemmin. ”Myös poliittiset jännitteet voivat heiluttaa markkinoita hetkellisesti, mutta alla oleva vahva talousaktiviteetti palauttaa luottamuksen.”

Handelsbanken ylipainottaa osakemarkkinoilla Eurooppaa sekä Aasiaa.

Aasiassa ja kehittyvillä markkinoilla talousnäkymät ovat elpyneet selvästi, vaikka Kiinan kasvu jarruttaakin maltilla. Kehittyvät markkinat ovat houkuttelevia arvostusten vuoksi, pankki arvioi.

”Aasiassa kehittyvät markkinat pärjäsivät Japania paremmin. Kiinasta oli saatavilla paikallisvaluutassa, mutta myös euroissa mitattuna hyvää tuottoa. Kehittyvien markkinoiden ympäristössä suurin valopilkku oli kuitenkin Etelä-Amerikka, jossa pörssit ovat heitelleet rajusti viime aikoina. Brasilian pääindeksi nousi euroissa noin 6 prosenttia ja Argentiinassa vauhti oli vielä kovempaa.”

Korot ovat pankin allokaatiossa alipainossa, mutta koroistakin on saatavilla yhä hyvää tuottoa laajalla hajautuksella. ”Luotamme kehittyviin markkinoihin myös korkoallokaatiossa”, pankki toteaa.

Handelsbanken pitää yrityslainoja ylipainossa, mutta valtiolainat ja rahamarkkina ovat selvässä alipainossa.

Vaihtoehtoiset sijoitukset ovat huomattavassa alipainoissa, koska Handelsbanken ei usko, että raaka-aineiden hinnat saisivat uutta nostetta. Öljyn hinta kohtaa laskupainetta liusketuotannon kannattavan kasvun myötä.

Kommentoi
Ylös
>