Osakesäästäjien aamupala

Alkavalla viikolla sijoittajien katse Espanjassa ja USA:ssa

Alkava viikko on Euroopan makrotilastojen osalta varsin rauhallinen. Huomio kohdistuu näin ollen hyvin pitkälle Espanjan tilanteeseen ja toisaalta muiden keskeisten markkinoiden kuten USA:n makrolukuihin. USA:ssa erityisesti perjantaista odotetaan mielenkiintoista, kun maassa saadaan tilastoja kuluttajahintojen kehityksestä.  

Euroopassa osakkeet laskivat perjantaina, kun keskeisistä osakeindekseistä Stoxx Europe 600 päätyi 0,40 % miinukselle ja Euro Stoxx 50 halpeni 0,28 %. Euroalueen kehitystä heikensi euron pienoinen vahvistuminen suhteessa dollariin sekä Yhdysvaltain odotettua heikommat työllisyysluvut syyskuulta.

Espanjan seuratuin osakeindeksi IBEX 35 (-0,29 %) päätyi perjantaina vaihteeksi miinukselle. Tilanne Espanjassa jatkunee vielä kuluvalla viikollakin epävarmana, joten maan osakkeissa ja koroissa voi tapahtua suuriakin liikkeitä suuntaan tai toiseen.

Yhdysvalloissa perjantaina julkaistu työllisyysraportti jäi selvästi odotuksia heikommaksi. Maan maatalouden ulkopuolisten työpaikkojen määrä väheni syyskuussa 33 000:lla, mikä oli hirmumyrskyjen seurausta. USA:n työttömyysaste laski kuitenkin 4,2 prosenttiin elokuun lukemasta 4,4 %. Positiivista oli myös palkkojen vahva kehitys, kun keskimääräiset tuntiansiot nousivat syyskuussa 0,5 % kuukausitasolla. Ekonomistit ennustivat 0,3 prosentin plusmerkkistä kehitystä

Kiinasta yöllä Suomen aikaan ennakoitua heikompaa makrodataa

Kiinasta saatiin yöllä Suomen aikaan syyskuun Caixin:in palvelusektorin ostopäällikköindeksi, mikä päätyi tasolle 50,6. Ekonomistit odottivat keskimäärin lukemaa 53,1, joten tuore lukema oli selvä pettymys. Syyskuun taso oli alhaisin viimeiseen 21 kuukauteen, kun erityisesti maan uusien liiketoimien aktiivisuus heikkeni selvästi. Tilasto myös osoitti, että palvelusektoriin ei kohdistu Kiinassa inflaatiopaineita samalla tavalla kuin teollisuuden puolelle, jossa hinnat ovat kohonneet viimeaikaisen raaka-aineiden kallistumisen myötä.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi
Ylös
>