Osakesäästäjien aamupala

Metsolta Q3-raportti, uudet tilaukset voimakkaassa kasvussa

Metso kertoi perjantaiaamuna sen kolmannen kvartaalin kehityksestä.

Metso kertoi perjantaiaamuna sen kolmannen kvartaalin kehityksestä. Yhtiön oikaistu EBITA-tulos oli heinä-syyskuussa 43,0 miljoonaa euroa, kun analyytikoiden konsensusennuste oli 80,0 miljoonaa. Metson EBITA-tulosta rasitti kuitenkin 33,3 miljoonan euron tilauskannassa olevien kaivosprojektien kulukirjaus, mitä ilman EBITA-tulos olisi ollut 76,3 miljoonaa.

Metson liikevaihto kasvoi vertailukauden 638 miljoonasta eurosta 673 miljoonaan euroon, kun ennuste oli 678 miljoonaa. Raportin positiivisin yllättäjä odotuksiin nähden oli Metson tilaukset, jotka kohosivat peräti 30 % vertailukaudesta 817 miljoonaan euroon. Analyytikot odottivat keskimäärin 749,2 miljoonan euron edestä uusia tilauksia. Uusien tilausten vahva kasvu kertoo markkinoiden piristymisen jatkuneen edelleen kolmannen kvartaalin aikana, mikä enteilee vahvoja lukuja ensi vuodelle.

Yhtiön toimitusjohtaja Nico Delvauxin mukaan yhtiön tilausten kasvu oli vahvaa, vaikka kvartaalin aikana saatua suurta kaivoslaitetilausta ei huomioitaisi. Pettymyksenä Delvaux mainitsee 33,3 miljoonan euron kulukirjauksen.

Metson raportti oli kokonaisuutena odotuksiin nähden lievästi negatiivinen, mutta uusien tilauksien vahva kasvu kertoo tuloskäänteen ylöspäin olevan käsillä.

Metso on Osakesäästäjien yhteistyökumppani.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi
Ylös
>