Sijoitusideat

Nordea: ”Osakkeiden lasku avannut ostopaikkoja”

Nordean mukaan khtalaisen pienestä korjauksesta huolimatta Helsingin pörssistä löytyy yhtiötasolla isompiakin kurssilaskuja.

Pankin mukaan esimerkiksi Nokian kurssilasku on markkinoiden ylireagointia.

”Nokia on esimerkiksi laskenut reilussa kolmessa viikossa yli 20 %, mikä mielestämme on selvä ylireaktio. Nokian osake tarjoaakin jo noin 4,5 %:n osinkotuottoa hyvällä riski/tuotto -suhteella”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Toinen ostomahdollisuus on Outokumpu, jonka osake on laskenut yli 15 prosenttia perusteollisuussektorin oltua paineessa. Teräsyhtiön fundamentit ovat kuitenkin Nordean mukaan kunnossa.

”Outokummussa yhtiökohtaiset tekijät ovat kuitenkin hyvällä mallilla, ja arvostus on varsin vaatimaton. Esimerkiksi vapaan kassavirran tuotto ensi vuoden ennusteillamme on yli 16 %.”

Kolmas Nordean mainitsema ostotilaisuus on lääketeollisuusyhtiö Orion. Yhtiö jatkanut laskuaan kesän tulospettymyksen jälkeen, ja kesäkuun huipuista laskua on kertynyt jo peräti 43 prosenttia.

Nordean mielestä Orionin osakkeessa on laskun jäljiltä selvää arvoa, kun nykyhinnalla tuotekehitysputkelle annetaan hyvin vähän arvoa.

”Odotamme uusista tuotteista tutkimustuloksia jo ensi vuoden alkupuolella. Myös Orion tarjoaa jo houkuttelevaa yli 4 %:n osinkoa.”

Neljäs Nordean nosto on Wärtsilä.

”Myös tuloslaadultaan huippuluokkaa olevan Wärtsilän osake on korjannut lähes 10 % kolmessa viikossa, vaikka kolmannen neljänneksen tulos oli odotusten mukainen. Laskua selittänee osakkeen vahva nousu tulokseen mentäessä, mutta nykytaso alkaa jo näyttää houkuttelevalta, varsinkin pidemmällä tähtäimellä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös