Sijoitusideat

Tämän ruotsalaisen luotonhallintayhtiön osake on alehinnoissa – ”osakkeen arvostus erittäin houkutteleva”

Luotonhallintayhtiö Intrum Justitian kevään kurssipudotus oli Nordean mielestä ylireaktio.

Luotonhallintayhtiö Intrum Justitian kevään kurssipudotus oli Nordean mielestä ylireaktio.

Euroopan komissio hyväksyi kesäkuussa Intrum Justitian ja sen kilpailija Lindorffin yhdistymisen. Yhdistymisen seurauksena alalle syntyy uusi markkinajohtaja, toteaa Nordea aamukatsauksessaan.

Yhdistyminen vaati kuitenkin Intrumia myymään merkittävän osan Lindorffin pohjoismaisista liiketoiminnoista uudelle omistajalle. Nordean mukaan tämä yllätti markkinat sekä söi yrityskaupan
suunniteltuja synergiahyötyjä ja selittää osittain heikkouden osakkeessa.

Nordean mukaan Intrum ilmoitti marraskuun alussa myyneensä vaaditut Lindorffin pohjoismaiset liiketoimet odotuksia parempaan hintaan, joten epävarmuus kaupan toteutumisesta ja hinnasta ei rasita enää kurssia.

Intrum Justitialla on Nordean mukaan useita kilpailuetuja.

”Intrum Justitian liiketoiminnan erityispiirteitä suhteessa sen kilpailijoihin on laajempi maantieteellinen hajautus. Myös yhtiön velkaantuneisuustaso on kilpailijoita maltillisemmalla tasolla. Uusien kilpailijoiden kynnys tulla markkinoille on korkea, sillä vakiintuneiden toimijoiden koko ja tunnettuus ovat niille eduksi.”

Lisäksi toimialan kasvunäkymät ovat positiiviset, sillä ulkoistustrendin jatkuminen sekä yhä kiristyvä regulaatio lisäävät palveluiden kysyntää.

”Kurssilaskun jälkeen Intrumin tarjoaa vakaata kasvua maltillisella arvostuksella. Näemme osakkeen arvostuksen 2019 PE 12,1 erittäin houkuttelevana”, pankki toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös