Yritysuutiset

Kesko yrittää estää entisen johtajansa siirtymisen Tokmannin toimitusjohtajaksi

Tokmanni kauppaketju kauppa talous

Kuva: Tokmanni Oyj.

Kesko on hakenut turvaamistoimea estääkseen Mika Rautiaisen siirtymisen Tokmannin palvelukseen, kertoo Tokmanni tiedotteessaan.

Tokmannin tietoon on tullut, että Kesko on hakenut turvaamistoimea, jolla tuomioistuin kieltäisi Mika Rautiaista sakon uhalla siirtymästä Tokmanni Groupin toimitusjohtajaksi tai mihinkään muuhunkaan tehtävään Tokmanni Groupissa tai Tokmanni Oy:ssä ennen 18.1.2019.

Kesko perustelee estoa Keskon ja Rautiaisen väliseen johtajasopimukseen sisältyvään kilpailukieltoehtoon.

Tokmanniin hallitus nimitti Rautiaisen viime heinäkuussa Tokmannin toimitusjohtajaksi. Hänen on määrä aloittaa tehtävässään viimeistään tammikuussa 2018.

Rautiainen on toiminut Keskolla useassa eri johtotehtävässä vuodesta 1988 lähtien. Vuodesta 2013 hän on toiminut Keskon Päivittäistavaratoimialan Kaupan palvelut -yksikön johtajana.

”Olen keskustellut asiasta Rautiaisen kanssa ja Rautiaisen käsityksen mukaan hänen ja Ruokakesko Oy:n välisessä johtajasopimuksessa ei ole ollut ehtoa, joka estäisi häntä aloittamasta Tokmannin toimitusjohtajan tehtävässä aiemmin tiedotetussa aikataulussa tammikuussa 2018. Turvaamistoimiasia tullaan kuitenkin ratkaisemaan tuomioistuimessa ja ratkaisua odotetaan vuoden vaihteeseen mennessä”, Tokmannin hallituksen puheenjohtaja Harri Sivula toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös