Talouden trendit

Suomalaiset ovat haluttomia muuttamaan työn perässä

Duunitori Oy:n selvityksen mukaan suomalaiset työnhakijat eivät ole innokkaita muuttamaan työn perässä toiselle paikkakunnalle, vaikka suhtautuminen työpaikkojen tarjonnan kehitykseen on pääosin positiivista.

Erityisen kielteisesti muuttamiseen suhtautuvat naiset, helsinkiläiset ja länsisuomalaiset. Maantieteellisesti vaihtelevat myös asenteet TE-palveluiden hyödyllisyyttä kohtaan.

Nämä selvisivät Duunitori Oy:n tekemässä työmarkkinaselvityksessä , johon vastasi lokakuun 2017 aikana 1130 työnhakijaa Duunitori.fi-palvelussa. Kyselytutkimuksessa pureudutaan työnhaun tapoihin, kokemuksiin sekä työnhakuun vaikuttaviin tekijöihin.

Työmarkkinatutkimuksessa kartoitettiin työnhakijoiden halukkuutta muuttaa työn perässä uudelle paikkakunnalle. Suurin osa vastaajista (65 %) kertoo suhtautuvansa ajatukseen muuttamisesta kielteisesti.

Naiset ovat tutkimuksen valossa vielä selkeästi miehiä vastahakoisempia muuttamaan, sillä naisvastaajista vain 32 prosenttia näkee työn perässä muuttamisen positiivisena mahdollisuutena, kun taas miesvastaajista samoin kokee 42 prosenttia.

Helsingin alueen asukkaat ja länsisuomalaiset ovat kaikkein haluttomimpia muuttamaan, sillä 69 prosenttia helsinkiläisistä kokee ajatuksen muutosta kielteisenä. Länsisuomalaisista vastaavasti kokee peräti 73 prosenttia.

“Työvoiman heikko liikkuvuus on sekä taloudellinen että yhteiskunnallinen ongelma, joka heijastuu rakenteellisena työttömyytenä ja alhaisena työllisyysasteena. Työllisyysasteen kohentumisen kannalta olisi tärkeää pureutua syvemmin muuttohaluttomuuden syihin”, toteaa Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös