Osakesäästäjien aamupala

Iso-Britannian osakemarkkina keskiviikon voittajia punnan vaihteeksi heikentyessä

Stoxx Europe 600 sulkeutui keskiviikkona niukasti 0,11 % miinukselle.  Yksittäisistä maista Saksan DAX halpeni 0,38 %, sitä vastoin Lontoon FTSE 100 kallistui 0,28 %.

Iso-Britannian markkinaa tuki punnan heikentyminen. Yhdellä punnalla saa torstaiaamuna noin 1,337 dollaria. Punta on ollut viimeisen kuukauden aikana nousutrendissä suhteessa dollariin. Vielä kuukausi sitten yhdellä punnalla sai noin 1,317 dollaria. Punta on vahvistunut Brexit-neuvottelujen edistyessä. Iso-Britannia on neuvotteluissa luvannut maksaa jopa 50 miljardia puntaa EU:sta eroamisesta.

Keskiviikkona Saksasta saatiin tehdasteollisuuden tilaukset, jotka kohosivat lokakuussa kuukausitasolla 0,5 %. Ekonomistit odottivat tilausten laskeneen 0,3 %. Torstaina on luvassa euroalueen BKT-lukuja vuoden kolmannelta kvartaalilta. Kahden ensimmäisen ennakkotilaston mukaan euroalue kasvoi heinä-syyskuussa 2,5 % vuositasolla. Kolmannella kvartaalilla vahvoja BKT-lukuja on saatu Suomen lisäksi jo mm. USA:sta ja Saksasta.

USA:ssa selviä tuottoeroja sektoreiden välillä

Wall Street sulkeutui keskiviikkona lähes tiistain tasolle, S&P 500 -0,01 %. Sektoritasolla oli havaittavissa kuitenkin selviä tuottoeroja. Päivittäistavarat kallistuivat päivän aikana 0,6 %, kun sitä vastoin energiayhtiöt halpenivat 1,3 %. Energiayhtiöitä kuritti öljyn hintalasku. WTI-öljy noteerataan torstaiaamuna Suomen aikaan noin 55,9 dollarissa barrelia kohti. Öljy ei saanut keskiviikkona edes kunnolla tukea raakaöljyvarastojen muutoksesta. USA:n raakaöljyvarastot pienenivät viime viikolla 5,610 miljoonalla barrelilla, ennusteen oltua -3,404 miljoonaa. Varastojen pienentyminen viittaa ennakoitua suurempaan kysyntään.

Keskiviikkona Yhdysvalloista saatiin myös työllisyysdataa. Maassa syntyi maatalouden ulkopuolelle marraskuussa 190 000 uutta työpaikkaa, ennusteen oltua 185 000. Työllisyysdata oli siinä näin ollen varsin lähellä odotuksia.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös