Oma talous

Opi ajattelemaan kuin nero

Voit harjoittaa älykkyyttäsi jokapäiväisessä elämässä eri tavoin. Toista tätä reseptiä tunti päivässä ja opi ajattelemaan kuin nero.

Sana nero voidaan ymmärtää väärin. Luonnollisesti lahjakkaita ihmisiä on ehdottomasti olemassa, mutta se ei automaattisesti tarkoita sitä, että he ovat menestyneitä. Ihmiset, joita pidetään nerona, kuten Van Gogh, Mozart ja Marie Curie, ovat panostaneet ja tehneet paljon töitä nerokkuutensa ja menestyksensä eteen.

Yhä useampi tutkimus saa meidät vakuuttuneeksi siitä, että menestys on sinnikkään sekä toistuvan harjoittelun, jokapäiväisten tapojen ja ajattelutapojen ansioita. On olemassa siis keinoja, joilla sinäkin voit harjoittaa omaa älykkyyttäsi. Menestyneet ihmiset tekevät älykkyytensä ja luovuutensa eteen paljon töitä ja ”luovat” näin oman neroutensa.

Business Insider esittää, että voit parantaa älykkyyttäsi ja luovuuttasi harjoittelemalla näitä asioita tunnin päivässä. Onko tässä tunnin resepti menestykseen?

Reflektoi 10 minuuttia päivittäin

Kuinka usein pysähdyt ja kysyt itseltäsi, miksi teet mitä teet? Kysytkö itseltäsi, mikä tässä maailmassa inspiroi sinua? Mikä ei? Elätkö oikeasti elämää, jota haluaisit elää?

Esittämällä itsellesi syviä kysymyksiä päivittäin voit oppia ajattelemaan kirkkaammin. Tämä kannustaa ja motivoi sinua myös eteenpäin. Kysy siis itseltäsi yksi vaikea kysymys päivässä ja anna itsellesi aikaa vähintään 10 minuuttia reflektoida vastausta.

Lue 20 minuuttia päivässä

Olemme onnekkaita, että verkko tarjoaa meille uskomattoman määrän luettavaa päivittäin. Emme kuitenkaan aina keskity syvästi esimerkiksi uutisartikkeleihin, joita silmäilemme läpi älypuhelimella. Et voi tehdä mitään parempaa aivoillesi, kuin rauhoittua kiireisen päivän päätteeksi ja syventyä kiinnostavan kirjan pariin, jonka tarina vie sinut mukanaan.

Sanotaan, että yksi kirja voi muuttaa elämäsi hetkessä. Voit saada myös lukuisia uusia ideoita kirjan parissa. Lukiessasi kirjaa aivosi luo tarinan mukana mielikuvia, jotka terävöittää mieltäsi.

Jos luet 20 minuuttia päivässä, tai 15 sivua päivittäin, olet lukenut vuodessa jopa 15-20 kirjaa. Aika pieni päivittäinen investointi!

Keskity 30 minuuttia päivässä

Nopeatempoisessa ja alati muuttuvassa maailmassa on välillä vaikea keskittyä. Kaikilla tuntuu olevan kiire mennä eteenpäin. Keskittyminen harrastukseen tai johonkin intohimoprojektiin 30 minuuttia päivässä kuitenkin kannattaa.

Kun saat mielesi ja kehosi työskentelemään saumattomasti yhteistyössä, olet tyytyväisempi ja haastat itseäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Syvä keskittyminen, tai ”flow-tila”, auttaa meitä jalostamaan kykyämme sisäistää informaatiota, joka on mittaamattoman arvokas työkalu jokapäiväisessä elämässä.

Aloita harjoittelu tänään!

Ehkä ajattelet, että teet jo kaikkia yllä mainittuja asioita. Ja se on varmasti osittain totta. Mutta jos pysähdyt hetkeksi ja olet rehellinen; haastatko itseäsi oikeasti tekemään näitä asioita syvemmällä tasolla?

Muista, että monet menestyneet ihmiset eivät ole syntyneet vain neroiksi, vaan he tekevät töitä näiden pienien asioiden eteen. Joka päivä. Einsteinin sanoin:

Onnellinen mies on niin tyytyväinen nykyiseen hetkeen, ettei hänen tarvitse murehtia tulevaa.

Kommentoi
Ylös
>