Sijoittaminen

116 miljardin dollarin positiivinen ongelma

Berkshire Hathawayn massiivinen kassa alkaa jo olemaan Warren Buffettille ongelma.

Berkshire Hathawayn omistusten arvo kasvoi vuonna 2017 yli 65 miljardiin dollariin. Yrityksen kirja-arvo kasvoi 23 prosenttia. Viimeisten 53 vuoden aikana osakekohtainen kirja-arvo on noussut 19 dollarista 211 750 dollariin. Tänä aikana Berkshiren sijoitukset ovat tuottaneet keskimäärin 19,1 prosenttia vuodessa, joka korkoa korolle efektin kautta on tuonut tuoton, joka on ihan omaa luokkaansa.

Warren Buffett on pärjännyt sijoitusmarkkinoilla erinomaisesti. Berkshire Hathaway osaketuotto.

 

Tosin 65 miljardin potista peräti 29,1 miljardia on seurausta Yhdysvaltojen yritysverouudistuksesta.

Berkshire Hathaway etsii ostokohteistaan kestäviä kilpailuetuja, korkealaatuista yritysjohtoa, hyvää pääoman tuottoa, mahdollisuuksia kasvulle ja houkuttelevaa tuottoa kohtuuhintaan.

Nimenomaan kohtuullinen hinta muodostui Berkshire Hathawaylle ongelmaksi vuonna 2017 eikä todella isoja yrityskauppoja tehty. Vuosikertomuksessaan Warren Buffett kertoo markkinoiden olevan varsin optimisia. Lisäksi lainaa saa edelleen todella edulliseen hintaan, joka on myös omiaan lisäämään yritysten ja osakkeiden hintaa.

Berkshire Hathawayn tavoitteena on lisätä vakuutusten ulkopuolisen liiketoiminnan tuomaa tulosta. Tavoitteen saavuttamiseksi Berkshiren pitäisi tehdä yksi tai useampi valtavan kokoinen yritysosto. Vuoden 2017 lopussa Berkshire Hathawaylla oli 116 miljardia dollaria käteisen ja kolmen kuukauden mittaisten valtion velkapapereiden muodossa. Vuoden 2016 lopussa vastaava summa oli 84,6 miljardia dollaria.

Kyseessä ei siis ole ihan pienikokoinen ongelma ja ongelman koko jatkaa kasvamistaan.

Buffettin viimeisestä isosta hankinnasta on yli kaksi vuotta. Tuolloin Buffett osti Precision Castparts:in 32,1 miljardilla dollarilla. Lukua kun vertaa kassan 116 miljardiin, nähdään, että Buffettilla on käsillään aito ongelma. Berkshire Hathaway etsii yhä ostettavaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös