Oma talous

Miten saada rahaa?

Miten saada rahaa nopeasti ja tehokkaasti kun töitä ei ole?

Hait kesätöitä, mutta ei vaan onnistunut. Laskuja kertyy ja jotain pitäisi keksiä. Mikä siis neuvoksi?

Tässä kymmenen vinkkiä.

1) Myy vaatteita. 

Käy läpi vaatekaappisi ja katso mitä hyväkuntoista sieltä jo joutaa lähtemään. Esimerkiksi tori.fi listaa tuhansia myytäviä vaatteita. Miksi et liittyisi myyjien joukkoon?

Miten saada rahaa tavaran myyminen netissä on yksi mahdollisuus

2) Myy videot ja cd-levyt. 

Okei, ei niistä paljoa rahaa saa, mutta jos niitä on lukumääräisesti paljon, voit jo jotain netotakin

3) Myy hopea ja kulta.

Rikkimenneetkin korut kelpaa, silloin kun ne kierrätetään. Kierrättäminen on yllättävän helppoa, sillä sinun ei tarvitse erikseen lähteä mihinkään. Sen kuin tilaat kultapussin, laitat korusi pussiin, ja pussin postilaatikkoon.

4) Tee töitä kavereille ja sukulaisille.

Sukulaisiltaan ei tarvitse ruinata rahaa, vaan heitä voi myös auttaa. Tarjoudu pesemään ikkunat, tai moppaamaan lattiat pientä palkkiota vastaan. Mikäli tarvitset vähän enemmän rahaa niin tarjoudu vaikka maalaamaan aitaa.

5) Myy työsi etukäteen. 

Jos sukulaisillasi ja kavereillasi ei ole mitään hommaa juuri nyt, niin ei hätää. Printtaa tusinan vertaa tarjouskortteja, jossa tarjoat lastenhoitoa, pyykkäystä, koiran ulkoilutusta tai mitä vaan itse määrittämääsi hintaan.

6) Etsi rahaa. 

Seteleitä tulee joskus säästettyä yllättäviin paikkoihin pahan päivän varalle. Jos kerta paha päivä on käsillä niin kannattaa käydä taskut ja laatikot läpi.

7) Myy tavaraa ja huonekaluja. 

Jos itselläsi ei ole yhtään mitään ylimääräistä niin voit onnitella itseäsi, sillä useimmilla on. Voit myös tarjoutua auttamaan muita. Kaikilla ei ole motivaatiota eikä aikaa alkaa myymään vanhaa tavaraa. Tarjoudu siis ottamaan valokuvia ja laittamaan ilmoituksia sisään. Sinä saat rahaa ja kaverisi saa lisää tilaa.

8) Perusta yritys.

Ainakin pääkaupunkiseudulla monelle pienemmälle taloyhtiölle voisi olla tarvetta pienelle ehostukselle, mutta tekijää ei oikein saa mistään. Ilman koulutusta et tietenkään voi tehdä montaakaan asiaa. Toisaalta vaikkapa aitaa pystyy maalaamaan ihan rautakaupan neuvoillakin. Ellei muuta, niin asiaa voi lähteä kartoittamaan. Taloyhtiöitähän kyllä löytyy vaikka muille jakaa.

9) Tee itsellesi profiili alustaan.

Osaatko hoitaa lapsia, vanhuksia tai vanhuksia? Löytyykö sinusta tekemisen meininkiä auttamaan kodinhoidossa ja muissa arjen askareissa? Esimerkiksi com on paikka, jossa voit luoda itsellesi työntekijäprofiilin. Profiilin avulla sinut löytää silloin kun apua tarjotaan. Toisaalta voit selailla kiinnostavia työtarjouksia ja katsoa mihin voisit soveltua. Yksittäinen työkeikka ei ole työpaikka, mutta se on ehdottomasti parempi kuin ei mitään.

10) Osaatko kirjoittaa? 

Kiinnostaako sinua oma talous tai sijoittaminen tai joku muu asia? Miksi et ottaisi yhteyttä vaikkapa SalkunRakentajaan. Jos olet hyvä kirjoittamaan, voi sinulle tarjoutua mahdollisuus myös laskuttaa oman toiminimesi kautta. Freelancerina voit tehdä töitä mistä vaan ja myös määritellä tekemäsi työn määrää.

Miten saada rahaa, kun kaikki menee mikä tulee?

Akuuttiin rahapulaan, ei säästäminen paljon auta. Pidemmällä aikavälillä se voi kuitenkin olla hyödyllistä

Säästäessään ihminen tinkii kuluttamisesta, johon hänellä periaatteessa olisi mahdollisuus, mutta jota mahdollisuutta hän ei halua käyttää. Tai oikeastaanhan säästäjä vain siirtää rahojensa kulutuksen johonkin toiseen ajankohtaan. Ehkä odottaen, että säästetyn rahan arvo kasvaa, jolloin sille saa myöhemmin enemmän vastinetta. Säästäjä voi myös vaihtaa kuluttamisen lisääntyneeseen vapaa-aikaan.

Lue myös:

Säästäminen – kärsimystä vai nautintoa

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös