Oma talous

Uusi mobiilisovellus mahdollistaa useiden pankkien tilitietojen seuraamisen

Danske Bank pankki talous

Kuva: Danske Bank A/S

Danske Bank avaa asiakkailleen monipankkipalvelun ensimmäisenä Suomessa.

Danske Bank avaa kesäkuussa osana uutta mobiilipankkiaan monipankkipalvelun, joka mahdollistaa tilitietojen seuraamisen myös muiden pankkien tileiltä. Samalla Danske Bank kertoo tehneensä sijoituksen tanskalaiseen fintech-yritys Spiiriin.

Yli 70 prosentilla suomalaisista on tilejä useissa pankeissa, joten ihmisten taloustiedot ovat hajallaan useassa verkkopankissa. Danske Bank julkaisee ensimmäisenä pankkina Suomessa monipankkipalvelun, jonka kautta Danske Bankin asiakas näkee uudessa mobiilipankissa maksutilitietonsa myös muissa pankeissa olevista tileistä.

Palvelu hakee tiedot OP:n, Nordean, S-Pankin, Handelsbankenin, Ålandsbankenin ja Aktian verkkopankeista. Palvelun mahdollistaa PSD2-maksupalveludirektiivi, joka ohjaa pankkeja avaamaan rajapintojaan.

“Uskomme, että muutoksessa menestyvien pankkien rooli tulee muuttumaan alustan suuntaan. Menestyviin alustoihin kootaan palveluita, jotka tekevät kuluttajien taloudenhoidosta aiempaa vaivattomampaa”, sanoo Danske Bankin kehitysjohtaja Rami Tättilä.

PSD2 ja sen edellyttämät tekniset standardit tarkoittavat, että muutaman vuoden päästä kuluttaja voi ohjata usean pankin palveluita yhdestä verkkopankista.

PSD2-standardi on EU:n maksupalveludirektiivi, jonka suurimpia yksittäisiä seurauksia on se, että se pakottaa perinteiset suuret pankit avaamaan infrastruktuurinsa kolmansille osapuolille. PSD2-maksupalveludirektiivin tavoitteena on lisätä kilpailua, lisätä turvallisuutta ja parantaa maksupalveluja kuluttajien eduksi.

“Danske Bank avaa nyt tämän polun monipankkipalvelullaan. Kehityspolkumme ohjaa meitä kehittämään palveluitamme entistä monipuolisempaan suuntaan, ja mobiilipankkimme tulee mahdollistaman esimerkiksi sopimusten hallinnointia, budjetinhallinnan automatisointia tai säästämisen tukemista aivan uudella tavalla”, Tättilä sanoo.

Direktiivin yksi seuraus on, että pankit ovat velvollisia tarjoamaan pääsyn asiakkaidensa tilitietoihin, jotta uudet maksupalveluntarjoajat voivat tarjota maksupalvelujaan.

Velvoitetta ei kuitenkaan sovelleta ennen vuoden 2019 loppua. Nordic API Gateway mahdollistaa Danske Bankin ja muiden pankkien asiakkaiden pääsyn käyttämään pankkitietoja muissa sovelluksissa jo ennen kuin direktiivin tekniset standardit ovat voimassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös