Oma talous

Karsi nämä 10 kallista tapaa

Onko sinulla taloudellisia tavoitteita, joita kohden säästät rahaa? Voit ehkä päästä tavoitteisiin nopeammin, jos karsit nämä 10 kallista tapaa.

Meillä kaikilla on tapana tehdä välillä huonoja taloudellisia valintoja. Saatamme jopa sabotoida tiedostamatta omaa talouttamme. Loppujen lopuksi olemme vain ihmisiä.

Huonojen taloudellisten tapojen rikkominen voi saada meidät lähemmäs taloudellisia tavoitteitamme. Fidelity sivuston mukaan tämä voi olla yllättävänkin helppoa. Tässä heidän esittämät 10 vinkkiä kalliista tavoista, jotka voimme katkaista jo tänään.

1. Heität ruokaa roskiin

Heitätkö ruokatarvikkeita roskiin jääkaapista, sillä olet syönyt niin monta kertaa illallisen ravintolassa? Ymmärrettävästi pitkän työpäivän jälkeen on houkuttelevampaa napata ruokaa mukaan, kuin alkaa kokata kotona.

Vinkki: Suunnittele viikon ateriat etukäteen. Lisää päiviä, jolloin et luultavasti jaksa tehdä ruokaa ja voit syödä ulkona.

2. Syö kaikki ruokajämät

Pakkaatko huolellisesti illalliselta jääneen ylimääräisen ruoan jääkaappiin seuraavalle päivälle, mutta et koskaan syö niitä?

Vinkki: Jos et syö illallisen jämiä koskaan, yksinkertaisesti, kokkaa vähemmän ruokaa.

3. ”Ansaitsen tämän ostoksen”

Vaikka välillä on hyvä palkita itseään hyvästä työstä, pidä huoli että sinulla on varaa lahjoa itseäsi. Oletko säästänyt suurempaa ostosta varten pidempään ja sisällyttänyt sen budjettiin?

Vinkki: Palkitse itseäsi saavutuksista tavalla, joka on mieluisaa ja edullista.

4. Lykkäät säästämistä

Lykkäätkö säästämistä koko ajan ja mietit, että se on helpompaa tulevaisuudessa? Tulevaisuus voi olla täynnä odottamattomia menoja, joten ala säästämään jo nyt.

Vinkki: Laske kuinka paljon säästät pidemmällä aikavälillä, jos asetat kuukausittain pienen summan säästötilille. Automatisoi sitten säästöt tililtäsi.

5. Kuittien hävittäminen

Kun verotusaika saapuu, tarvitset mahdollisesti kuittikopioita vähennyksiä varten. Älä siis heitä pois kuitteja ennen kuin selvität, voitko tehdä ostoksesta tai palvelusta verovähennyksiä.

Vinkki: Pidä tärkeät kuitit säästössä kirjekuoressa tai muovitaskussa.

6. Heität pois toimivia tavaroita

Yritä myydä toimiva vanha tavara Tori.fissä, Huuto.netissä tai Facebook-ryhmässä. Voit myös lahjoittaa tavaran hyväntekeväisyyteen, monet organisaatiot hakevat sen pois suoraan kotioveltasi.

7. Ostokset lisäävät onnea?

Tykkäätkö tehdä ostoksia rankan päivän jälkeen kohottaaksesi mielialaasi?

Vinkki: Aseta rahaa aika ajoittain kulutilille ja käytä vain sen verran kun tilillä on rahaa, niin kulutus pysyy aisoissa.

8. Luottokortin ja pankkitilien välttely

Tilien toimintaa kannattaa seurata, vaikka et saisi paperista tositetta enää kotiin. Huomaat virheellisen veloituksen nopeammin ja olet ajan tasalla menoista.

Vinkki: Tarkista toistuvat kulut tililtäsi. Kysy itseltäsi käytätkö kaikkia maksamiasi palveluita?

9. Kalliit urheiluvälineet uuteen harrastukseen

Jos innostut uudesta harrastuksesta, koita harrastusta pidempään ennen kuin ostat kasan kalliita välineitä.

Vinkki: Vuokraa tai osta käytettyjä välineitä kunnes olet varma, että sitoudut harrastukseen.

10. Vertaat itseäsi muihin

Et voi tietää totuutta toisten ihmisten varallisuudesta heidän kulutuksen perusteella.

Vinkki: Oman talouden vertaaminen muihin ei ole järkevää, joten älä tuhlaa siihen omaa aikaa tai energiaa.

 

Lue myös: Tupakointi, erikoiskahvit… Kuinka kalliiksi paheesi tulevat?

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös