Oma talous

Näin varmistat, että otat lomasta kaiken irti

Kuumottaako kesälomalle lähtö jo? Lue vinkkejä, miten otat lomasta kaiken irti.

Lomat antavat meille tarpeellisen tauon työnteosta ja vastuusta. Kesäloma on aika pitää hauskaa, kokea uusia seikkailuja, rentoutua sekä saada paljon kaivattua lepoa.

Aika ripustaa puvuntakki henkarille ja vaihtaa shortsit jalkaan. Huffpost listaa viisi tapaa, joilla varmistat että otat kesälomasta kaiken irti.

1. Käytä kaikki lomat

Sinulla ei voi olla nautinnollista lomaa, jos päätät ettet pidä lomaa.

2. Lomaile omilla ehdoilla

Lomaa ei tarvitse viettää hulppealla matkalla, käyttää kasoittain rahaa tai edes jättää omaa kotia. Loman tarkoitus on keskeyttää arki, normaalit rutiinit ja saada taukoa työnteosta. Joillekin omasta kodista lähtö voi olla tarpeellista, sillä koti muistuttaa liikaa työnteosta ja kiireisestä arjesta.

Keksi mielekästä puuhaa lomalle; lue hyvää romaania, istu puistossa, vietä aikaa läheisten kanssa tai kuuntele lintujen laulua takapihalla. Muista, että loma on mielentila, eikä se ole riippuvainen paikasta tai aikataulusta.

3. Tee taustatyötä

Jos suunnittelet matkaa, koita varmistaa etukäteen, ettei kohteessa tule suuria yllätyksiä. Tutki etukäteen paikan lapsiystävällisyydestä, kuljetuspalveluista, turvallisuudesta ja ilmastosta. Onneksi Internet-sivustot ja matkakirjat auttavat sinua tekemään tarvittavat valmistelut. Yksi turvallinen keino matkustaa esimerkiksi lapsiperheen kanssa on varata matkajärjestelyt kokeneen ja asiantuntevan matkatoimiston tai matkanjärjestäjän kautta.

4. Rentoudu ja nauti

Älä kohtele lomaasi kuin työprojektia. Jos sinulla on tapana suunnitella, järjestää, aikatauluttaa lomasi jokaista hetkeä, sinulle ei jää aikaa rentoutumiseen. Yritä hellittää työmoodia ja jos suunnittelet lomaasi etukäteen, varaa itsellesi vapaapäiviä, jolloin et tee mitään. Et halua olla täysin loppu, kun lomasi on ohi.

5. Unohda työasiat

Loman tarkoitus on ottaa tauko töistä, älä siis tarkista töihin liittyviä asioita lomalla. Jätä työpuhelin ja läppäri työpaikalle, älä tarkista vastaajaa tai soita töihin. Muista jättää vastaajaan ja sähköpostiin automaattinen viesti, että olet lomalla ja milloin sinut saa taas kiinni.

Kommentoi
Ylös
>