Indikaattorit

Ekonomistit innostuivat tuoreista työllisyysluvuista – “Erittäin positiiviset työllisyysluvut…”

työllisyys trendi työllisyysaste suhdanteet talous indikaattorit

Työttömyysasteen trendi laski 7,6 prosenttiin.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli vuoden 2018 toukokuussa 90 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työllisyysaste nousi 72,3 prosenttiin. Työllisyysasteen trendi oli toukokuussa 71,4 prosenttia.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15–64-vuotiaista oli vuotta aiemmin oli 69,4 prosenttia. Miesten työllisyysaste nousi edellisen vuoden toukokuusta 1,9 prosenttiyksikköä 72,9 prosenttiin ja naisten työllisyysaste 3,9 prosenttiyksikköä 71,6 prosenttiin. Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu trendi oli 71,4 prosenttia.

Työttömiä oli 261 000, mikä oli 35 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysasteen trendi oli 7,6 prosenttia.

Työttömyysaste oli toukokuussa 9,3 prosenttia eli 1,5 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste laski vuodentakaisesta 1,3 prosenttiyksikköä 9,1 prosenttiin ja naisten 1,7 prosenttiyksikköä 9,5 prosenttiin.

Työvoiman ulkopuolella olevia oli vuoden 2018 toukokuussa 1 306 000 eli 42 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoiman ulkopuolella olevista oli piilotyöttömiä 122 000, mikä oli 16 000 vähemmän vuoden 2017 toukokuuhun verrattuna.

Ekonomistit olivat tuoreista työllisyysluvuista innoissaan.

“NO NYT! Työttömyysaste romahti toukokuussa 7.6%, viimeksi matalampi lukema toukokuussa nähty vuonna 2008 ennen finanssikriisiä (silloin oli 6.2%)”, hehkutti työllisyystilastoja Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus twiitissään.

Myös PTT:n ennustepäällikkö Janne Huovari kehui työllisyyslukuja. “Erittäin positiiviset työllisyysluvut toukokuulta. Työllisiä 90 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työllisten määrä nyt samalla tasoilla kuin ennen finanssikriisiä”, Huovari kirjoitti Twitterissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös