Talouden trendit

Yle: Kännykkäpankki Revolut uhoaa valtaavansa pankkialan Suomessa

1,5 miljardin euron arvoinen starp-yritys Revolut tarjoaa täysin uuden kännykkäsovellukseen perustuvan ratkaisun kaikkiin pankkitarpeisiin, kertoo Yle.

Revolut kilpailee pankkeja vastaan erityisesti ladattavalla pankkikortilla, jolla yhtiön mukaan käyttää yli 140 valuttaa ilmaiseksi 5 000 euroon asti kuukaudessa. Aiheesta kertoo Yle.

Startup- yhtiön pankkikortin etuna on, ettei valuutanvaihtomaksuja peritä; raha vaihtuu samalla kurssilla kuin pankkien kesken.

Revolut on Lontoossa kolme vuotta sitten toimintansa aloittanut kännykkäpankki. Yhtiön perustivat venäläiset valuuttakaupan asiantuntijat Nikolai Storonski ja Vladislav Jatsenko.

Vaikka yhtiön palvelu tällä hetkellä houkuttelee erityisesti euroalueen ulkopuolelle suuntaavia matkaajia, haluaa Revolut olla täyden palvelun yleispankki, joka tarjoaa maksupalveluita, vakuutuksia ja osakekaupankäyntiä. Se hakee parhaillaan eurooppalaista pankkitoimilupaa.

Lähiaikoina yhtiö lanseeraa Ylen mukaan ainakin Britanniassa pörssialustan, jolla voi käydä osakekauppaa ilman välityskuluja (siirryt toiseen palveluun). Toistaiseksi Revolutin kortti toimii kuitenkin vain maksukorttina, mutta suunnitelmissa on myös luottojen tarjoaminen. Yhtiön palveluiden kautta on jo nyt mahdollista vaihtaa kryptovaluuttaa, kuten bitcoineja.

Ylen mukaan sen tavoitteena on kasvattaa asiakasmäärä viiden vuoden kuluessa kolmesta miljoonasta sataan miljoonaan. Vuoden loppuun mennessä Revolut aikoo laajentaa Euroopasta Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Hongkongiin ja Australiaan.

Yhtiöllä on oikeus tarjota Suomessa maksupalveluja, ja sillä on tällä hetkellä noin 5000 asiakasta Suomessa. Revolut järjesti ensimmäisen asiakastapaamisensa Suomessa viime maanantaina.

Revolut kuuluu vielä pieneen, mutta nopeasti kasvavaan joukkoon niin sanottuja uuspankkeja, toteaa Accenturen konsultti Thomas Brand Linkedin-artikkelissaan.

Brantin mukaan kyse on hyvin mielenkiintoisesta viime vuosien finanssialan kehitystrendistä ja uuspankkien synty ilmentää hyvin toimialan monitahoista teknologiavetoista muutosta.

Revolut yksinään ei tule viemään perinteisten pankkitoimijoiden asiakkaita, Brant ennustaa.

”Revolut on ennen kaikkea toimialan vahva kirittäjä, koska viimeistenkin kivijalkapankkien pitää ymmärtää, että hetkellisesti hyvä mobiilisovellus, sovelluskauppojen arvostelut tai verkkopankin uudet toiminnallisuudet eivät ole kestävän kilpailuedun lähde tai edes arvolupauksen kannalta olennainen tekijä.”

Lue lisää aiheesta Ylen artikkelista.

Kommentoi
Ylös
>