Oma talous

Revolut asiakkuudet – kenelle uusi pankki sopii?

Lontoossa kolme vuotta sitten perustettu kännykkäpankki, Revolut, haluaa aloittaa nimensä mukaisesti finanssialan vallankumouksen Suomessa. Vallankumouksen ensimmäiset laukaukset kajahtivat lanseeraustapahtumassa Helsingissä 10.9.2018.

Taas yksi. Elämmekö uuspankkien vauvabuumia? Pitkään hedelmättömyydestä kärsineellä alalla uusia tulokkaita ovat esimerkiksi berliiniläislähtöinen N26, lontoolainen Monzo, kiinalainen Mybank, yhdysvaltalainen Bank Mobile ja brasilialainen Banco Original. Mikä tekee Revolut-pankista kiinnostuksen arvoisen?

Pankki houkuttaa euroalueen ulkopuolelle matkustelevia. Maailma pienenee ja valuutanvaihto maksaa usein jo päivämatkalla Ruotsiin. Revolut ei veloita maksukortillaan rahanvaihdosta 5000 euroon asti kuukaudessa. Luottoa pankki ei vielä tarjoa. Miksi suomalaisilta pitäisi löytyä luottoa tähän tulokkaaseen?

Revolut haluaa olla muutakin kuin matkustelevan pankki. Esimerkiksi kryptovaluutta, finanssialan kaksisuuntainen mielialahäiriö, liikkuu pankkisovelluksen avulla. Revolut vaihtaa valuuttasi suoraan viiteen eri kryptovaluuttaan. Nämä ovat Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash ja XRP.

Revolutin ominaisuuksia

Hukkaatko asioita? Jos pankkikortti häviää, Revolut-sovelluksesta voit sulkea kortin välittömästi ja pankki lähettää sinulle uuden kortin. Jos kuitenkin löydät kyseisen kortin, voit avata applikaation ja herättää sen henkiin. Sovelluksesta löytyy myös kulutusanalytiikkaa, joka kertoo minkälaisiin tuotteisiin olet kuluttanut. Osuuspankilla on samanlainen ominaisuus Pivo-sovelluksessa.

Pankki käyttää Candy Crush pelistä tuttua freemium-ansaintalogiikkaa. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Ilmainen Standard-kuukausilisenssi sisältää perusominaisuudet ja ominaisuuksia lisäävät maksulliset Premium- ja Metal-lisenssit.

Revolut asiakkuudet
Standard:0€/kk Premium:7,99€/kk Metal:13,99€/kk
Ei maksua valuutanvaihdosta 5000€ asti KYLLÄ KYLLÄ
Kulutusanalytiikka KYLLÄ KYLLÄ KYLLÄ
Ilmainen automaattinosto 200€ asti 400€ asti 600€ asti
Välitön pääsy 5:een kryptovaluuttaan X KYLLÄ KYLLÄ
24/7 asiakaspalvelu X KYLLÄ KYLLÄ
Revolut Premium maksukortti X KYLLÄ KYLLÄ
Revolut Metal maksukortti X X KYLLÄ
Maksukorttihyvitys 0,1% Euroopassa ja 1% Euroopan ulkopuolella X X KYLLÄ
Ilmainen matkavakuutus X KYLLÄ KYLLÄ

Premium-jäsenyyden voi maksaa vuosijäsenyytenä, jolloin asiakas maksaa 82€ ja säästää 14%. Metal-jäsenyyden vuosijäsenyys maksaa 135€, jolloin säästöä syntyy 23%.

Pankkien asiakkaita kiinnostaa

Selvästi moni asia houkuttaa tässä uudessa pankkitulokkaassa. Revolutilla on nimittäin jo kolme miljoonaa käyttäjää. Pankin mainostama ketteryys tulee esille tiliä tehdessä. Ota selfie naamataulustasi, kuva henkilöllisyystodistuksestasi, täytä perustiedot ja talleta 10 euroa tilille. Se oli siinä.

Tulevaisuus näyttää löytyykö kiinnostusta Suomesta. Monet kuitenkin kaipaavat vanhojen tuttujen pankkien kokonaisvaltaista tarjontaa, johon tällä pankkien vauvabuumin tuloksella on vielä matkaa, mutta suunta on oikea.

Korko puuttuu

Monille pankkitilin omistuksen pääsyy on korko, joka Revolutin tilillä on pyöreä nolla. Pankki kuitenkin vastaa moniin muihin tarpeisiin. Mieti ennen kuin heität pankkia roskakoriin yhden puutteen vuoksi. Tiedätkö edes oman säästötilisi korkoa? Tai ennemminkin tiedätkö miten se pärjää vertailussa muiden pankkien kanssa? Säästötilien korot vaihtelevat säännöllisesti. Jos vastasit jompaan kumpaan kysymyksistä en, tee itsellesi palvelus.

 

Julkaistu alunperin VertaaEnsin.fi blogissaTiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös