Rahastotietoa

Suomalaiset osakerahastot menettivät pääomia

Sijoitusrahastot nettomerkinnät elokuu sijoittaminen

Suomeen rekisteröidyistä sijoitusrahastoista lunastettiin elokuussa nettomääräisesti yhteensä 492 miljoonaa euroa. Suurin osa lunastuksista kohdistui osakerahastoihin.

Kuun lopussa rahastojen yhteenlaskettu arvo oli 116,5 miljardia euroa, kertoo Finanssiala tiedotteessaan.

Eniten varoja lunastettiin osakerahastoista, jotka menettivät yhteensä 487 miljoonaa euroa. Ainoastaan yhdistelmärahastojen sijoitusvirrat pysyivät positiivisina ollen yhteensä 73 miljoonaa euroa. Vuoden alusta lukein osakerahastoista ja pitkän koron rahastoista on lunastettu eniten pääomiaKoti

Eniten varoja lunastettiin osakerahastoista, jotka menettivät yhteensä 487 miljoonaa euroa. Ainoastaan yhdistelmärahastojen sijoitusvirrat pysyivät positiivisina ollen yhteensä 73 miljoonaa euroa. Vuoden alusta lukein osakerahastoista ja pitkän koron rahastoista on lunastettu eniten pääomia.

Osakerahastoista selvästi eniten varoja lunastettiin kehittyviltä markkinoilta. Nettomerkinnät vähenivät yhteensä 282 miljoonaa euroa. Myös suurin osa muista osakerahastoluokista menetti pääomia.

Parhaaseen euromääräiseen vuosituottoon ylsivät Pohjois-Amerikkaan sijoittavat rahastot, keskimäärin 20,1 prosentin tuotolla. Sama rahastoluokka menestyi parhaiten myös tuoton ja riskin suhdetta kuvaavalla Sharpen luvulla (Sharpe 12 kk 1,5). Mitä suurempi Sharpen luku on, sitä paremmin rahasto on tuottanut suhteessa riskiinsä.

Pitkän koron rahastoista eniten varoja keräsivät luokitellut globaalit yrityslainat, yhteensä 57 miljoonaa euroa. Kehittyvät markkinat, euroalueen luokitellut yrityslainat ja euroalueen valtionlainat sen sijaan menettivät pääomia. Kaikkien pitkän koron rahastojen vuosituotot painuivat negatiivisiksi.

Kokonaisuutena rahastopääomat kotimaisissa sijoitusrahastoissa ovat kasvaneet 10 vuodessa roimasti. Vuonna 2008 rahastopääoma oli vain hieman yli 40 miljardia euroa, kun nyt hätyytellään jo 120 miljardin rajapyykkiä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös