Yritysuutiset

Kerrankin näin päin – Helkama siirtää sähköpyörien valmistuksen ulkomailta Suomeen

Helkama valmistaa jatkossa kaikki sähköpyöränsä omalla pyörätehtaallaan Hangossa.

Suomessa on jo pitkään totuttu ajatukseen, että teollinen tuotanto valuu vähitellen Kiinaan ja muihin alhaisten työvoimakustannusten kehittyviin talouksiin.

Helkama teki kuitenkin poikkeuksen. Yhtiö on jo aiemmin palauttanut muun muassa jopon valmistuksen Suomeen Aasiasta. Helkaman toimitusjohtaja Tero Valtosen mukaan valmistuksen siirto Suomeen kannattaa laatu- ja kustannussyistä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Helkama on aiemminkin tehnyt Shimanon keskiömoottoripyörät Hangossa, mutta etu- ja takamoottoriset pyörät on tuotu koottuina.

”Suomalaiset arvostavat kotimaisia pyöriä ja selkeä kilpailuvalttimme on aina ollut, että valmistamme pyöriä Suomen Hangossa. Kuluttajilta saamamme palautteen ja myyntilukujen mukaan vaikuttaa vahvasti siltä, että suomalaiset haluavat ostaa kotimaassa valmistettuja pyöriä”, Helkama Veloxin toimitusjohtaja Tero Valtonen sanoo.

Valtosen mukaan tuotannon sijaitseminen asiakkaiden lähellä tuo etuja toimitusvarmuudessa, laadussa ja logistiikassa.

”Pyörien valmistus Hangossa säästää myös kustannuksia, kun pystymme nopeasti reagoimaan markkinoiden tarpeisiin, ”

Valtonen uskoo, että kotimainen valmistus vankistaa edelleen yrityksen asemaa sähköpyörämarkkinoilla. Vuonna 2010 yhtiö toi jopojen valmistuksen Kaukoidästä Suomeen ja päätös kaksinkertaisti tuolloin jopojen myynnin, Valtonen sanoo.

Jo noin kolmannes Helkaman liikevaihdosta tulee sähköpyöristä, ja yhtiö on tuplannut viime aikoina joka vuosi edellisen vuoden sähköpyörien myynnin. Tämän vuoden odotukset ovat samansuuntaiset.

Valtosen mukaan sähköpyörämalliston laajenemisen myötä myös käyttäjäkunta on monipuolistunut. Valikoimissa on peruspyörien ja hybridien lisäksi myös maastopyöriä, fatpyöriä, junnupyöriä ja tietenkin e-jopo.

”Sähköpyöräilyn suosio etenkin kaupunkilaisten keskuudessa kasvaa. Monelle sähköpyörä on vihreä valinta: se ostetaan esimerkiksi kakkosauton sijaan tai sillä korvataan joukkoliikenteen käyttö”, Valtonen toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös