Kasvuosakkeet

Kamux nousi Inderesin mallisalkkuun

Inderes nosti mallisalkkuunsa käytettyjen autojen kauppaan keskittyneen Kamuxin. Analyytikon mielestä Kamuxin arvostustaso on matala.

Inderes osti viime keskiviikkona mallisalkkuunsa noin seitsemän prosentin painolla autoliikeketju Kamuxia.

Kamux kasvoi viime vuonna vakuuttavasti. Myytyjen autojen määrä kasvoi 13,8 prosenttia ja oli 46 596 autoa. Liikevaihto kasvoi 16 prosenttia ja oli 528 miljoonaa euroa.

Oikaistu liikevoitto kasvoi 17,5 prosenttia 21,9 miljoonaan euroon.

”Kokonaisuudessaan vuosi 2018 oli Kamuxille menestyksekäs kannattavan kasvun vuosi markkinatilanteesta huolimatta. Myös kansainvälistymisemme jatkui vahvana ja avasimme kaikkiaan kahdeksan uutta liikettä”, kertoi Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski.

Kalliokosken mukaan neljännellä vuosineljänneksellä Suomen markkina oli poikkeuksellisen haastava. Uusien autojen myynti notkahti merkittävästi, kun Suomi siirtyi WLTP-päästömittauspohjaiseen autoveroon, jolloin myös käytettyjen autojen kauppa kävi selvästi edellisvuotta verkkaisemmin.

Inderes odottaa kasvun jatkuvan

Inderesin analyytikko Petri Kajaani kertoo, että Kamuxin tuloskasvunäkymät ovat vahvoja ja ne perustuvat Suomen, Ruotsin ja Saksan kiihtyvällä tahdilla avattaviin uusiin autoliikkeisiin.

”Kun otamme huomioon vuosien 2019-2022 ennusteidemme mukaisen noin 19%:n vuotuisen tuloskasvun (CAGR) ja noin 4 %:n tasolla olevan osinkotuoton, näemme sijoittajille odotettavissa olevan osakkeen vuotuisen kokonaistuoton yltävän lähivuosina yli 20%:n tasolle”, Kajaani toteaa artikkelissaan.

Kajaanin mukaan autoliikeketjun liikevoittomarginaali on vahvasta kasvusta huolimatta pysynyt historiallisesti vakaana, noin 4 – 5 prosentissa. Tulos on kasvanut liikevaihdon kasvun mukana.

Yhtiön liiketoimintamalli perustuu autoliikkeiden ja verkon yhdistelmään, käytettyjen autojen ammattimaiseen hankintaan ja myyntiin, alhaisiin kiinteisiin kuluihin, nopeaan varaston kiertoon ja integroitujen palvelujen myyntiin. Analyytikon mukaan integroitujen palveluiden tarjoaminen osana autokauppaa on tärkeä osa liiketoimintamallia ja näiden myynnillä on selvä positiivinen vaikutus kannattavuuteen.

Käytettyjen autojen markkinat ovat Kajaanin mukaan Kamuxin toimintamaissa yhteensä noin 100 miljardia euroa ja markkinat ovat hyvin pirstaloituneet. Pirstaleituneisuus on Kamuxille mahdollisuus, Kajaani uskoo.

”Kamuxin markkinaosuus käytettyjen autojen kaupassa on Suomessa 8 %, Ruotsissa 0,5 % ja Saksassa 0,0 %. Näemme yhtiöllä hyvät mahdollisuudet kasvattaa markkinaosuuttaan selvästi lähivuosina kaikissa toimintamaissa. Kamuxin toimintamalli on 15 vuoden aikana ehtinyt hioutua Suomessa tehokkaaksi ja Suomi on yhtiön selvästi suurin ja kannattavin markkina (76 % liikevaihdosta).”

Yhtiö päivitti vuoden 2019 alussa keskipitkän aikavälin tavoitteet vuosille 2019 – 2022. Kamux tavoittelee yli 10 prosentin vuosittaista liikevaihdon kasvua. Yhtiö on jo avannut tai tiedottanut avaavansa kuluvan vuoden ensimmäisen puolivuotiskauden aikana seitsemän uutta liikettä.

Kajaanin mukaan Kamuxin uusien liikkeiden avaamistahti kiihtyy tänä vuonna merkittävästi ja Inderes odottaa liikevaihdon kasvavan 664 miljoonaan euroon, mikä tarkoittaa 26 prosentin kasvua viime vuoteen. Oikaistun liikevoiton Inderes odottaa kasvavan 22 prosenttia 27 miljoonaan euroon.

Osakkeen arvostus on matala

Vahvoista tuloskasvunäkymistä huolimatta Kamuxin arvostus on Kajaanin mielestä tällä hetkellä matala.

”Ennusteidemme mukaiset P/E-luvut vuosille 2019 ja 2020 ovat 11,4x ja 9,6x. Kun otamme huomioon vuosien 2019-2022 ennusteidemme mukaisen noin 19 %:n vuotuisen tuloskasvun (CAGR) ja noin 4 %:n tasolla olevan osinkotuoton, näemme sijoittajille odotettavissa olevan osakkeen vuotuisen kokonaistuoton yltävän lähivuosina yli 20 %:n tasolle”, analyytikko summaa.

Inderesin suositus Kamuxin osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 7,4 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös