Yritysuutiset

Digitalist Group antoi tulosvaroituksen – osakekurssi notkahti

Yhtiö odottaa nyt liiketappion syvenevän viime vuodesta.

Digitalist Group kertoo tiedotteessaan muuttavansa aiemmin antamaansa ohjeistusta tulevaisuuden näkymistä. Yhtiö odottaa nyt vuonna 2019 liikevaihdon kehittyvän positiivisesti, mutta liiketuloksen laskevan verrattuna vuoteen 2018.

Yhtiön viime vuoden liiketulos oli tappiollinen -6,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön aiemmassa ohjeistuksessa se oli arvioinut, että vuonna 2019 liikevaihto ja liiketulos kehittyvät positiivisesti verrattuna vuoteen 2018.

Yhtiön uusi ohjeistus perustuu ohjelmistoalustoista aiheutuneisiin korkeampiin operatiivisiin kuluihin sekä niiden lanseerauksien viivästymisistä johtuvien tuottojen ajoittumiseen. Saaduissa tilauksissa on myös ollut viivästymisiä.

Digitalist siis reivasi tulosnäkymiään selvästi alaspäin, mikä näkyi myös yhtiön osakekurssissa. Digitalistin markkina-arvo laski pörssissä tänään yli viisi prosenttia noin klo 13.05.

Ensimmäisellä puolivuotiskaudella tammi-kesäkuussa Digitalistin liikevaihto nousi lähes 30 prosenttia viime vuodesta 14,9 miljoonaan euroon. Liiketulos oli kuitenkin yhä pakkasella -2,7 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli -3,9 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvua on kiihdyttänyt erityisesti vuonna 2018 tehty Grow Holding AB:n yrityskauppa.

Yhtiö käynnisti toisella vuosineljänneksellä tehostamisohjelman ja kävi Suomessa yhteistoimintaneuvottelut, jotka kohdistuivat konsernijohtoon, myyntiin, tukitoimintoihin, projektijohtoon sekä esimiestehtävissä oleviin henkilöihin.

Yhtiö kertoi marraskuun alussa, että sen talousjohtaja ja johtoryhmän jäsen Hans Parvikoski oli päättänyt lopettaa yhtiön palveluksessa ensi tammikuun lopussa.

Digitalist Group on teknologiayhtiö, joka tarjoaa luovia digitaalisia ratkaisuja ja palveluja valikoiduilla liiketoiminta-alueilla toimiville asiakasyrityksille. Yhtiö auttaa asiakasyrityksiään hyödyntämään digitaalisuuden, internetin ja mobiilin liikkuvuuden tuomaa tuottavuutta sekä käyttökokemusta kilpailukyvyn parantamiseksi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös