Markkinat

Goldman Sachs arvioi kehittyvien maiden osakemarkkinoilla olevan nousuvaraa

Sijoittajat siirtyvät pankin mukaan kohteisiin, jotka hyötyvät eniten globaalin talouden elpymisestä.

Goldman Sachsin kehittyvien maiden strategi Caesar Maasry kommentoi uutistoimisto Bloombergille pankin positiivista näkemystä kehittyvien maiden osakemarkkinoista.

Maasry arvioi syklisten yhtiöiden vahvan kurssinousun jatkuvan kehittyvissä maissa. Kehitystä tukee koronarajoitusten vähentäminen, heikentynyt dollari ja kehittyvien maiden madaltunut korkotaso.

Strategi uskoo dollarin heikentyvän edelleen lyhyellä aikavälillä. Monet kehittyvät maat hyötyvät dollarin heikentymisestä, sillä niillä on dollarimääräisiä lainoja. Toisaalta heikompi dollari tukee raaka-aineiden hintakehitystä, mikä on tärkeä ajuri monen kehittyvän maan talouskasvulle.

Kehittyvien maiden osakemarkkinoiden kehitystä kuvaava MSCI Emerging Markets -indeksi on kohonnut maaliskuun pohjilta noin 30 prosenttia. Nousun takana on ollut koronarajoituksien purkaminen ja pelättyä parempi makrodata. Goldmanin mukaan kehittyvien maiden riskeihin lukeutuvat mahdollinen toinen korona-aalto ja suhteellisen kireä arvostustaso. Niistä huolimatta, pankki näkee seuraavan kolmen kuukauden aikana nousuvaraa.

Yksittäisistä kehittyvien maiden alueista, Goldman arvioi Meksikon osakemarkkinan olevan houkuttelevampi suhteessa Brasilian osakemarkkinoihin. Meksikon osakemarkkinoiden Goldman odottaa kallistuvan 12 prosenttia seuraavan 12 kuukauden aikana. Brasilian osakemarkkinoiden osalta arvio on 8 prosenttia. Pankin mukaan Meksikon ja Brasilian talouden rakenneongelmat ovat edelleen ratkaisematta, joka heikentää niiden pitkän aikavälin tuottopotentiaalia.

Sektoritasolla pankkisektori on Goldmanin näkemyksen mukaan houkutteleva sijoituskohde niin Meksikossa kuin Brasiliassa. Kehittyvien maiden finanssisektori poikkeaa jonkin verran länsimaista, sillä siellä korkokate ei ole yhtä tärkeä ajuri tuloskehityksen kannalta. Sitä vastoin muutokset luottojen määrässä ovat kehittyvissä maissa vahvassa roolissa. Luotonantoa tukee madaltunut korkotaso.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös