Talouden trendit

Tässä Vuoden Sijoittaja 2020 -ehdokkaat – viisi yksityissijoittajaa tavoittelee kruunua

Sijoittajapalkintoa tavoittelee joukko yksityissijoittajia. Sijoitusammattilaisia ei ehdolla ole.

Nordnet järjestää Vuoden Sijoittaja -kilpailun nyt kolmatta kertaa. Tänä vuonna palkitaan viime vuoden tapaan sekä Vuoden Sijoittaja että Vuoden Sijoitusteko.

Kilpailun tavoite on nostaa esiin yksityissijoittajia ja yhteisöjä, jotka ovat edistäneet suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia; heitä, jotka ovat omalla toiminnallaan kannustaneet muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat sekä säästöt haltuun.

”Vuoden Sijoittaja -kilpailun avulla tuomme esiin sijoittamisen todelliset tähdet, eli yksityissijoittajat. He ovat tavallisia sijoittajia ja kuluttajia, eivät B2B-puolen toimijoita, ammattilaisia tai yrityksiä, joita gaaloissa yleensä palkitaan”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

”Jo kolmatta kertaa järjestettävä kilpailu ja yksityissijoittajien nostaminen esille on saanut aikaan tervetullutta keskustelua siitä, mikä on ammattilaisten rooli nyt ja tulevaisuudessa. Nämä yksityissijoittajat madaltavat omalla esimerkillään sijoittamisen aloittamisen kynnystä, nostavat esiin mielenkiintoisia sijoituskohteita ja jakavat avoimesti muille sen, miten itse tekevät sijoituksia”, Tuppurainen kertoo.

Viime vuonna Vuoden Sijoittajaksi kruunattiin toimittaja ja tietokirjailija Julia Thurén, joka on tunnettu ehkä parhaiten Juliaihminen-blogistaan. Hän on myös kirjoittanut kirjan Kaikki rahasta (Gummerus, 2018) ja julkaissut raha-asioita käsittelevää Melkein kaikki rahasta -podcastejaan. Thurénille sijoitusten vastuullisuus on merkittävä asia ja hän kertoo sijoittavansa lähinnä vastuullisuudesta tunnettuihin rahastoihin. Thurénilla on myös suoria osakesijoituksia. Sijoitussalkkun kivijalka on perussijoitusrahastoissa.

Kilpailun tuomaristo, johon kuuluvat tänä vuonna Nordnetin Suvi Tuppurainen, Arvopaperin päätoimittaja Ninni Myllyoja, Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen, sekä Vuoden Sijoittaja 2019 Julia Thurén ja Vuoden Sijoitusteko 2019 Mimmit sijoittaa (Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander), on valinnut finalistit seuraavasti.

Vuoden Sijoittaja 2020 -finalistit ovat tässä:

 1. Karo Hämäläinen: kirjailija, vapaa toimittaja, aktiivinen twiittaaja ja intohimoinen sijoittaja, jonka missiona on saada suomalaiset sijoittamaan paremmin.
 2. Kaisa Kurittu: vastuullisen piensijoittamisen sanansaattaja, joka leipätyönään sparraa yritysten vastuullisuusraportointia ja -johtamista.
 3. Jasmin Hamid: näyttelijä ja sijoitusbloggaaja, jonka SijoitusSunnuntai -videot keräävät Instagramissa kymmeniä tuhansia katseluja viikoittain.
 4. Jarkko Aho: yksityissijoittaja, sijoituskirjailija, -kolumnisti, -bloggaaja ja -valmentaja, joka tunnetaan myös Random Walkerina.
 5. Joonas Liukkonen: piensijoittaja ja vloggaaja, joka vapaa-ajalla kuvaa videoita Youtubeen sijoittamisesta ja säästämisestä.

Vuoden Sijoitusteko 2020 -finalistit:

 1. Sari Lounasmeri ja osakesäästötili: Pörssisäätiön toimitusjohtaja, joka työssään edistää kotimaista omistajuutta ja suomalaisten talousosaamista, ja joka on ollut väsymätön osakesäästötilin puolestapuhuja.
 2. Inderesin etäyhtiökokoukset: Inderes loi sijoittajien ja yhtiöiden avuksi yhtiökokousten etäseurannan, jonka kautta koronakevään kokouksiin pystyi osallistumaan turvallisesti kotisohvalta käsin.
 3. Rahajunnut: Akseli Nieminen ja Waltteri Helisalo ovat lukioikäisiä nuoria, jotka sisällöillään opastavat erityisesti nuoria, sillä kouluissa ei tarjota tarpeeksi opetusta rahasta ja taloudesta.
 4. Tiina Landaun ja Hanna Silvolan kirja Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin. Teos tuo vastuullisen sijoittamisen kaikkien, myös yksityissijoittajien ulottuville.
 5. Rahamedia: uusi verkkomedia, joka on jo vuoden ajan inspiroinut tavallisia suomalaisia sijoittamisen pariin. Rahamedia tuo aiheeseen liittyvät resurssit helposti yhden sivuston alle.
 6. Syö Nuku Säästä / Äta Sova Spara: podcast, jonka tarkoitus on tuoda esille ideoita, neuvoja ja inspiraatiota, jotta henkilökohtainen talous olisi helpompaa ja hauskempaa.

Vuoden Sijoittaja- ja Vuoden Sijoitusteko -voittajat valitaan yleisöäänestyksellä. Äänestäminen tapahtuu osoitteessa nordnet.fi/fi/sijoittaja. Kilpailu huipentuu voittajien valintaan 12.11.2020.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös