Yritysuutiset

Mediakonserni Sanoma teki yllättäen tappiota viimeisellä vuosineljänneksellä

Liiketoiminnan kausiluonteisuus rasitti Sanomaa viimeisellä vuosineljänneksellä.

Konsernin liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa 227 miljoonaan euroon edellisvuoden 205 miljoonasta eurosta sekä Learningin että Media Finlandin liikevaihdon kasvaessa yritysostojen seurauksena. Konsernin vertailukelpoinen liikevaihdon kasvu jäi kuitenkin yhteen prosenttiin.

Sanoman operatiivinen liiketappio ilman hankintamenojen poistoja painui yllättäen 1,5 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella lukema oli plussalla 2,7 miljoonaa euroa. Analyytikoiden konsensusennuste oli 0,8 miljoonan euron operatiivinen liikevoitto.

Sanoma jäi tuloskehityksessään siis kauas odotuksista.

Toimitusjohtaja Susan Duinhoven kertoo, että Sanoman Learning-liiketoiminnan koko vuoden liikevaihto ja tulos kasvoivat merkittävästi vuonna 2019 toteutettujen yritysostojen, erityisesti Iddinkin, ansiosta.

Tämä on selitys myös viimeisen vuosineljänneksen tappiollisuuteen.

”Sitä mukaa kun oppimisliiketoiminnan osuus Sanoman kokonaisportfoliosta kasvaa, siitä tulee määräävämpi osa konsernin kokonaiskannattavuutta, mukaan lukien tyypillinen vuotuinen kausiluonteisuus eli tappiollinen ensimmäinen ja neljäs vuosineljännes”, toimitusjohtaja kertoo.

Sanoma odottaa vuonna 2021 raportoidun liikevaihdon olevan 1,2–1,3 miljardia euroa, kun se viime vuonna oli 1,1 miljardia euroa. Operatiivisen liikevoittoprosentin ilman hankintamenojen poistoja mediakonserni odottaa olevan 14–16 prosenttia, kun viime vuonna se oli 14,7 prosenttia.

Näkymien vaihteluvälien keskikohdat perustuvat oletukseen, että mainosmarkkinat säilyvät suhteellisen vakaina edellisvuoteen verrattuna eikä tapahtumaliiketoimintaan kohdistu merkittäviä rajoituksia Suomessa. Lisäksi oletuksena on, etteivät koronaviruspandemian aiheuttamat pitkittyneet koulujen sulkemiset merkittävästi vaikuta oppimisliiketoimintaan sen tärkeimmissä toimintamaissa.

Sanoman hallitus ehdottaa, että vuodelta 2020 maksetaan osinkoa 0,52 euroa osakkeelta kahdessa erässä: 0,26 euroa 22.4. ja 0,26 euroa arviolta marraskuussa.

Sijoittajille Sanoman tappiollinen loka-joulukuu oli pettymys ja osake niiasi 3,4 prosenttia Helsingin pörssissä noin kello 13.50.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös