Asunnot ja kiinteistöt

Miten asuntosijoittajan kannattavuuden elementtejä verotetaan?

Taloyhtiölainoihin kohdistuu tällä hetkellä verojen kiristysuhkia. 

Taloyhtiölainoihin lasketaan uudiskohteiden RS-lainat, vuokratalokauppojen rahoituksessa käytetyt taloyhtiölainat asunto-osakeyhtiöksi muuttamisen yhteydessä ja vanhojen asunto-osakeyhtiöiden saneerauksiin otetut taloyhtiölainat. Kyseessä on näiden taloyhtiölainojen maksusuorituksiin liittyvien lainojen lyhennysosuuden verosuunnitteluhyödön poistamisuhka eli verotuksen kiristäminen.

Videolla kerrataan 3 esimerkin avulla ensin, minkä suuruusluokan veronkiristyksistä on maksimissaan kyse.  Jalkojen palauttamiseksi maan pinnalle käydään läpi, mistä kaikista elementeistä “osta ja pidä” -asuntosijoittajan kannattavuus muodostuu ja miten niiden elementtien osalta verotus toimii ja verosuunnuttelua voi jatkossakin tehdä.

Taloyhtiölainan nykyinen verosuunnitteluhyöty ei ole kaiken asuntosijoittamisen ansaintalogiikan ydintä eikä sen poistaminen lopeta asuntosijoittamista kannattamattomana, vaikka sopeutumista vaatiikin.

Tutustu myös näihin:

Ostan asuntoja – Podcast
Ostan asuntoja – Youtube

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös