Rahastotietoa

Korkeariskiset yrityslainat nousivat rahastosijoittajien suosikeiksi

Suomeen rekisteröityjen sijoitusrahastojen pääoma on kivunnut 10 vuodessa noin 130 prosenttia.

rahastopääoma nettomerkinnät rahastot sijoitusrahastot
Kuva: Finanssiala.

Finanssiala kertoo tiedotteessaan, että Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin huhtikuussa uutta pääomaa yhteensä 1,2 miljardia euroa. Rahastopääoma kasvoi myös suotuisan markkinakehityksen ansiosta.

Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli huhtikuun lopussa 144 miljardia euroa, kun se oli maaliskuun lopussa 140 miljardia euroa. 10 vuotta sitten rahastopääoma oli vain hieman yli 60 miljardia euroa. Rahastopääomaa ovat kasvattaneet sekä uudet rahastomerkinnät että ennen kaikkea rahastopääoman suotuisa markkinakehitys.

Huhtikuussa sijoitettiin kaikkiin päärahastoluokkiin uusia pääomia.

Finanssialan mukaan osakerahastoihin sijoitettiin yhteensä 229 miljoonaa euroa, lyhyen koron rahastoihin 267 miljoonaa euroa ja pitkän koron rahastoihin 446 miljoonaa euroa uusia pääomia. Yhdistelmärahastoihin sijoitettiin 239 miljoonaa euroa ja vaihtoehtoisiin rahastoihin 14 miljoonaa euroa uusia varoja.

Vuoden alusta eniten pääomia ovat keränneet lyhyen koron rahastot.

Finanssialan mukaan osakerahastoissa eniten varoja sijoitettiin globaalisti, Pohjois-Amerikkaan ja Suomeen sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 262 miljoonaa euroa. Pääomia lunastettiin Japaniin, Tyynenmeren alueelle ja eri toimialoille sijoittavista rahastoista yhteensä 72 miljoonaa euroa.

Pitkän koron rahastoissa uusia varoja sijoitettiin huhtikuussa pääasiassa euroalueen valtioriskiin, luokiteltuihin yrityslainoihin ja korkeariskisiin yrityslainoihin sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 400 miljoonaa euroa.

Eniten pääomia keräsi korkeariskiset yrityslainat, joihin sijoitettiin nettomääräisesti 148 miljoonaa euroa.

Pääomia lunastettiin globaalisti luokiteltuihin yrityslainoihin ja valtioriskiin sijoittavista rahastoista, yhteensä 79 miljoonaa euroa.

Parhaaseen vuosituottoon ylsivät globaalisti korkeariskisiin yrityslainoihin sijoittavat rahastot 12,9 prosentin keskimääräisellä tuotolla.

a: 1108b:1098c: 1
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös