Kasvuosakkeet

Jättipankki: Tässä analytiikkayhtiössä lähes 70 prosentin nousuvara

Web-analytiikkaan keskittyvä Similarweb kasvaa vauhdilla. Yhtiö on analyytikoiden suosikki.

Similarweb kurssikehitys osake sijoittaminen

Jättipankki JPMorgan antaa ostosuosituksen web-analytiikkaratkaisuja tarjoavalle Similarweb-yhtiölle.

Vuonna 2007 Israelissa perustettu Similarweb analysoi yli 100 miljoonaan nettisivua, 4,7 miljoonaa mobiilisovellusta ja kolme miljoonaa brändiä 210 eri maassa. Yhtiö kerää dataa 550 miljoonasta hakusanasta joka kuukausi ja peräti yhdestä miljardista hakutermistä.

Palvelun avulla yritykset voivat esimerkiksi vertailla oman nettisivustonsa näkyvyyttä suhteessa kilpailijoihinsa. Se rankkaa sivustoja järjestykseen niiden suosion perusteella ja tekee hakusana-analytiikkaa. Palvelu sisältää myös muita analytiikkapalveluja, kuten nettikaupan analytiikan, myynnin analytiikan ja sijoittaja-analytiikan palvelut.

Yhtiö listautui New Yorkin pörssiin kuluvan vuoden toukokuussa, jossa se tarjosi 7,5 miljoonaa osaketta 22 dollarin listautumishinnalla. Listautumisessa yhtiö keräsi 165 miljoonaa dollaria lisää omaa pääomaa.

Similarwebin kasvu on kovaa.

Yhtiön liikevaihto oli 71 miljoonaa dollaria vuonna 2019, viime vuonna 93,5 miljoonaa dollaria, mutta tälle vuodelle konsensusodotus on peräti 126 miljoonaa dollaria. Ensi vuodelle ennuste on jo 162 miljoonaa dollaria. Yli 44 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee Yhdysvalloista.

JPMorganin analyytikko Sterling Auty arvioi Similarwebin liiketoiminnan kokonaismarkkinan kooksi 34 miljardia dollaria, joten yhtiöllä on vielä varaa kasvattaa liikevaihtoaan reilusti.

Analyytikko Sterling Auty on onnistunut suosituksissaan erinomaisesti, sillä sijoitusammattilaisia arvioiva TipRanks antaa Autyn onnistumisille täydet viisi tähteä.

Autyn mukaan digitaalisten markkinoiden ja verkkokaupan kasvu lisäävät web-analytiikan tarvetta. Similarweb on tavoittanut johtavan aseman alustallaan, joka analysoi laajasti internettiä, mobiilia internettiä ja mobiilisovelluksia, Auty perustelee.

”Tämä asema tulee näkemyksemme mukaan johtamaan kovan liikevaihdon kasvun jatkumiseen”, Auty toteaa.

Kasvu tulee näkymään analyytikon mukaan yhtiön markkina-arvossa. JPMorganin tavoitehinta Similarwebin osakkeelle on 31 dollaria seuraavalle 12 kuukaudelle, mikä tarkoittaa noin 69 prosentin nousuvaraa nykyiseen kurssinoteeraukseen verrattuna.

Similarweb saa TipRanks-sivuston arviossa 9 pistettä, kun maksimi on 10 pistettä. Seitsemästä analyytikosta viisi antaa osakkeelle ostosuosituksen.

Kovasta kasvusta huolimatta analyytikoiden konsensusodotus on, että Similarwebin liikevoitto tulee olemaan tänä vuonna vielä 47 miljoonaa euroa tappiollinen ja ensi vuonnakin vielä 39 miljoonaa tappiollinen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös