Kasvuosakkeet

Huhtamäki hyötyy kehittyvien markkinoiden pakkausmarkkinoiden kasvusta

Handelsbanken antaa Huhtamäen osakkeelle edelleen ostosuosituksen. Yhtiön kasvua tukevat monet markkinatrendit.

Noutoruuan ja elintarvikkeiden pakkausratkaisujen toimittaja Huhtamäki teki vahvan tuloksen kuluvan vuoden toisella vuosineljänneksellä. Liikevaihto kasvoi 10 prosenttia 877 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa vertailukaudesta. Oikaistu liikevoitto puolestaan nousi viime vuoden 70 miljoonasta eurosta 80 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Charles Héaulmé kertoi, että Huhtamäen liikevaihto on jo kasvanut yli koronaviruspandemiaa edeltävän tason ja kannattavuus on parantunut hyvin haastavassa kustannusympäristössä.

Yhtiö odottaa liiketoimintaedellytysten paranevan vuodesta 2020, vaikka toimintaympäristössä onkin edelleen epävakautta. Huhtamäen monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa liiketoiminnalle vakautta, ja konsernin hyvä taloudellinen asema mahdollistaa kannattavien kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen.

Huhtamäki on yksi nopeimmin kasvavista pakkausyhtiöistä. Se hyötyy kolmesta globaalista trendistä: kehittyvien markkinoiden kasvusta, siirtymisen muovista paperiin sekä kotona syötävän noutoruoan suosion kasvusta.

Yhtiön liikevaihto on ollut jo pitkään vahvasti nousujohteinen, vaikkakin koronavuosi 2020 toi väliaikaisesti takapakkia. Kun vuonna 2013 Huhtamäen liikevaihto oli 2,16 miljardia euroa, oli se viime vuonna jo 3,3 miljardia euroa.

Huhtamäki tulee hyötymään pitkällä aikavälillä voimakkaasta pakkauskysynnän kasvusta kehittyvillä markkinoilla. Näin ennustaa Handelsbankenin analyytikko Mika Karppinen pankin aamukatsauksessa.

Pakkaustarvikkeiden kysynnän kasvu kehittyvissä talouksissa on seurausta nopeasti kasvavasta keskiluokasta.

”Uskomme, että yhtiön taseen ja kassavirran pitäisi helpottaa kasvua ja tukea investointeja tuoteinnovaatioihin. Tarjoilupakkaussegmentti Foodservice elpyy hyvin, ja uusi yritysosto Elifin tukee tuloksen kasvua tulevilla vuosineljänneksillä”, analyytikko ennustaa.

Huhtamäen markkinoiden elpyminen erityisesti Foodservice-toiminnoissa tukee yrityksen orgaanista myynnin kasvua yhä kolmannella vuosineljänneksellä, Karppinen toteaa.

”Odotamme kasvun yltävän 6 prosenttiin vuoden takaisesta. Tuotanto- ja logistiikkakustannukset luovat kuitenkin laskupainetta marginaaleille. Uskomme silti, että hinnankorotukset, alustavat merkit polymeerien hintapaineiden laskusta sekä tuore yritysosto auttavat kääntämään tuotot takaisin kasvu-uralle Q4/2021.”

Analyytikon mukaan Huhtamäen heikon kurssikehityksen myötä osakkeen arvostus suhteessa kilpailijoihin on vajonnut keskimääräistä alemmalle tasolle.

Handelsbanken säilyttää Huhtamäen ostosuosituksen ja osakkeen 49 euron tavoitehinnan. Huhtamäki saa ostosuosituksen myös Berenberg Bankilta. Inderesin ja OP:n suositus on lisää ja kahden muun pidä tai neutraali. Konsensuksen mukainen tavoitehinta on 47 euroa.

Huhtamäki julkaisee heinä-syyskuun tulosraporttinsa 21. lokakuuta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös